Beden Sağlığı Hastalıklara karşı "süper gıdalar" bünyeyi koruyor

Hastalıklara karşı "süper gıdalar" bünyeyi koruyor

Paylaş
Hastalıklara karşı "süper gıdalar" bünyeyi koruyor

Soğuk havanın etkisiyle düşüşe geçen bağışıklık mevsimsel gripten koronavirüse kadar birçok hastalığa kapı aralıyor. Ancak uygun beslenme modeliyle birçok rahatsızlığın seyrinin yavaşlatılmasının yanında önüne de geçilebiliyor. İşte obeziteden hipertansiyona, Haşimato hastalığından kalp-damar sorunlarına ve insülin direncinden diyabete varıncaya kadar birçok rahatsızlığn önüne geçmeye yardımcı bağışıkığı güçlendiren süper gıdalar!

Kilomuzu korurken bağışıklığı güçlendirmenin önemini belirten Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, diyet yaparken kalori hesabı yapmaya gerek olmadığını söylüyor. Özellikle kış mevsiminde bünyeyi tehdit eden virüslere karşı metabolizmayı güçlendiren besinlerin tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Demirkaya, obeziteden hipertansiyona,

Haberin Devamı

Fırınlayın veya haşlayın

Düşük glisemik indeksli ve lif içeriği bakımından zengin besinler hem tok tutuyor hem de dengeli beslenme için hassas öneme sahip gıdalar arasında sıralanıyor. Bu doğrultuda kabak, patlıcan ve karnabahar tercih edilebiliyor. Ancak pişirme yöntemi açısından kızartmak yerine fırınlama ile haşlama, sağlıklı yaşam için denge köprüsü görüyor.

  • Ayrıca yoğurt ile armut, kivi, elma, kuru kayısı gibi meyve ve sebzelerden hazırlanan zeytinyağlı ve limonlu salatalar yine dengeli beslenme için tüketilebiliyor.
  • Ceviz, fındık, badem, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar ise beslenme modellerine kolaylıkla dahil edilebiliyor.