Beden Sağlığı İnme hasta ve hasta yakınları için özel sempozyum (29 Ekim Dünya İnme Günü)

İnme hasta ve hasta yakınları için özel sempozyum (29 Ekim Dünya İnme Günü)

Paylaş
İnme hasta ve hasta yakınları için özel sempozyum (29 Ekim Dünya İnme Günü)

"Beyin felci" yani halk dilinde bilinen adıyla inme, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde hem hastanın hem de hasta yakınlarının yaşam konforunu ciddi bir şekilde etkileyebiliyor. Son yıllarda görülme sıklığı artan inme hastalığına dikkat çekmek amacıyla 28 Ekim'de Altunizade Kültür Merkezi'nde ilk kez inme hasta ve hasta yakınlarına özel sempozyum düzenlenecek. Sempozyuma, alanında tanınan pek çok doktor da katılacak

Beyin damarlarından kaynaklanan kanama veya bu damarların pıhtıyla tıkanması sonucunda oluşan inme, kalp krizi ve kanserden sonra ölüme sebebiyet veren üçüncü önemli hastalık. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise dünyada yılda 15 milyon kişi felç geçiriyor. Buna karşın inme belirtileri ortaya çıkar çıkmaz yapılacak acil müdahaleyle pek çok olumsuzluğun önüne geçmek de mümkün.

Haberin Devamı

HASTA YAKINLARINA DA BİLGİ VERİLECEK

Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla bir sempozyum düzenleniyor. "29 Ekim Dünya İnme Günü" kapsamında İstanbul Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "İnme Hasta ve Hasta Yakınları Sempozyumu"na, Beyin Damar Hastalıkları Hasta Derneği (BEYİNDER) Başkanı Prof.Dr. Derya Uludüz de katılacak.

Hasta ve hasta yakınlarına özel bilgiler verilecek sempozyumda, konusunda uzman pek çok doktor yer alacak.

Sempozyum programı: