Google News

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeliyiz?

Diyetisyen Gülçin Işık, Kurban Bayramı süresince kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde nasıl beslenilmesi gerektiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
05 Temmuz 2022 , Salı 08:54

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öncelikle güne güzel bir kahvaltıyla başlamamız gerekmektedir. Genellikle kahvaltıda eti kavurma şeklinde tüketebiliyoruz, bu sebeple yumurtayı tercih etmemiz önemlidir. Etin doymuş yağ içeriği ve kalorisi yüksektir dolayısıyla yumurtaya biraz ara verebilirsiniz. Bunun yanı sıra az yağlı peynirler, zeytin ve mutlaka antioksidanı yüksek biberlere, domatese, salatalığa ve lif içeriği yüksek yeşilliklere kahvaltılarda vermemiz gerekiyor. Etle beraber doymuş yağ içeriğini dengelemek ve kalp hastalıkları riskini azaltmak açısından bizim için kıymetli olacaktır. Kahvaltıdan önce ve özellikle bayramlarda mutlaka su içmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Ara öğünlerde mutlaka meyvelere yer verilmesi gerekmektedir; hem antioksidan içeriği yüksek hem de kan sulandırıcı etkisi olan kiraz, şeftali ve kayısı gibi meyveler tüketilebilir. Akşam yemeklerinde ise yediğimiz yemeğin içeriğinin 4’te 1’ini et, 4’te 1’ini salata, 4’te 1’ini zeytinyağlı yemekler ve kalan 4’te 1’ini de karbonhidratlar olacak şekilde planlamamız gerekmektedir.

DEVAMINI GÖSTER