Beden Sağlığı Mide ameliyatı riskleri nedir? Ölüm riski var mıdır?

Mide ameliyatı riskleri nedir? Ölüm riski var mıdır?

Paylaş
Mide ameliyatı riskleri nedir? Ölüm riski var mıdır?

Mide ameliyatı riskleri, günümüzde teknolojinin geldiği son nokta ile oldukça düşük seviyelere inmiştir. Mide ameliyatlarında asıl önemli olan kısım uzman doktor tavsiyeleri dahilinde ameliyatın gerçekleşmesidir. Son dönemlerde mide ameliyatı ile kilo veren birçok insan bulunmaktadır. Mide ameliyatları ile istenilen estetik görünüm sağlanır. Fakat asıl amaç sağlıklı bir hayattır

Günümüzde farklı sebeplerden dolayı mide ameliyatları geçiren insan sayısı günden güne artış göstermektedir. İnsanların mide ameliyatları olmasına sebep olan ilk neden kilo verememektir. Kilo kontrolünde sıkıntılara yaşayan insanlar ilk olarak cerrahi işlemsiz olarak kilo vermeye çalışırlar. Kilo verme sıkıntısını hala yaşayanlar bir uzman doktora danışarak dahilinde mide ameliyatını olurlar.

Haberin Devamı

MİDE AMELİYATI ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Her cerrahi operasyon öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu durum mide ameliyatları için de geçerlidir. Mide ameliyatı öncesinde dikkat edilmesi gereken ilk husus kişinin sağlık kontrolleri sonucudur. Genellikle kilo verme konusunda sıkıntı yaşayan insanlarda sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu tarz sebeplerden dolayı mide ameliyatı öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesi şarttır. Sağlık kontrolünün tam yapılmaması durumda yapılan cerrahi işlemlerde riskler çok fazladır.

Sağlık kontrolünden geçen hasta için mide ameliyatı riskleri değerlendirilmelidir. Ameliyat olacak hastanın vücudu ameliyat için uygun ise hasta mide ameliyatına hazırlanır. Hasta ile doktor sürekli iletişim halinde olmalıdır. Hastanın sağlıklı ve estetik duruşu için mide ameliyatını gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

NEDEN MİDE AMELİYATI TERCİH EDİLİR?

Mide ameliyatları hayata sağlıklı olarak devam edebilmek için tercih edilmektedir. Kilo verme konusunda sıkıntı yaşayan aşırı kilolu insanlar hayatlarını sağlıklı olarak yaşamakta sıkıntılar yaşıyorlar. Sağlıklı olarak devam edemedikleri gibi günlük hayatlarını da engelleyecek durumlar ile karşılaşmaktadırlar. Genellikle aşırı kilolu insanlar estetik görüntü olarak da hoş bir görünümleri sahip olmak isterler. Bu gibi sebeplerden dolayı mide ameliyatı tercih edilmektedir.

Aşırı kilolu insanlar için farklı mide ameliyatı riskleri olabiliyor. Fakat çoğunluk ile ameliyat sonrasında cerrahi riskler yaşanmamaktadır. Mide ameliyatlarında risksiz geçmesi için; ameliyatı gerçekleştiren doktorların da uzman olması gerekmektedir. Mide ameliyatını tercih edilmesi kararı sonrasında uzman bir doktor araştırmak gerekiyor.

MİDE AMELİYATI YAPTIRMA ŞARTLARI NELERDİR?

Günümüzde günden güne aşırı kilolu insan sayısı artmaktadır. Genellikle de aşırı kilolu insanlar mide ameliyatları ile kilo vermeyi tercih etmektedirler. Mide ameliyatlarının tercih edilmesinin ilk nedeni yaşanan sağlık sorunları olmaktadır. Mide ameliyatı şartları oluşturulurken ilk olarak aşırı kilolu insanların cerrahi işlemsiz kilo verebilmelerine bakılmaktadır.

Haberin Devamı

Cerrahi işlemsiz olarak kilo verme yöntemlerinde hastaların vücutlarının olumsuz cevap vermesi gerekir. Cerrahi işlem ile kilo verme yöntemi son seçenektir. Mide ameliyatları için hastanın sağlık durumu mide ameliyatı riskleri açısından uygun değil ise cerrahi işlem yapılmamaktadır. Mide ameliyatları için aranan şartlar diğer yöntemlerde başarısız olunması ve sağlık durumudur. Öncesi için mutlaka cerrahi olmayan yöntemler denenmesi gerekiyor.

MİDE AMELİYATI SONRASI DÖNEMDE TEKRAR KİLO ALINIR MI?

İnsanların mide ameliyatını olmasının sebebi aşırı kilolarıdır. Mide ameliyatı sonrası için birçok hasta yeniden kilo almak istemez. Günümüzde birçok aşırı kilolu insan mide ameliyatını tercih ederek kilo vermektedir. Özellikle de son dönemlerde mide ameliyatını tercih edenlerin sayısı artmaktadır. Aşırı kilolu insanlar da mide ameliyatı riskleri dikkate alarak tercih etmektedirler.

Mide ameliyatını geçirmiş insanlarda bazen tekrardan kilo alabiliyorlar. Asıl iş mide ameliyatını geçirdikten sonra başlıyor. Hasta günlük hayatında ki yeme içme düzenine dikkat etmezse mide ameliyatından sonra tekrardan kilo alabiliyor. Çünkü mide esnek bir organ. Yavaş yavaş kendini yeme içme düzenine göre ayarlar. Onun için de hastanın mide ameliyatı sonrasında da yeme içme düzenine dikkat etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

MİDE AMELİYATI SONASI SÜREÇ İLE HAYATI DEĞİŞİR Mİ?

Mide ameliyatlarındaki asıl amaç sağlıklı olarak hayata devam edebilmektir. Mide ameliyatı riskleri oluşmadan mide ameliyatını başarılı olarak geçiren insanlar sağlıklı olarak yaşıyorlar. Gündelik hayatlarındaki yaşanan ufak sağlık sorunları genellikle sona ermiş oluyor. Ancak hastaların küçülen mideleri nedeniyle daha kontorllü bir şekilde beslenmeleri, mide kapasitelerini zorlamayacak şekilde sıvı almaları ve ameliyatın türüne göre cerrah ve diyet uzmanlarından oluşan ekibin önerdiği şekilde vitamin, mineral alımına devam etmesi, aynı zamanda verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekiyor. Bu anlamda hastaların artık daha düzenli, daha kontrollü bir hayat yaşaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Mide ameliyatı sonrası hastalar hızla kilo verdikleri için estetik anlamda görünümleri de değişebiliyor. Verilen kilo miktarına bağlı olarak, bedenlerinde değişim oluşuyor. Kimi durumlarda, özellikle morbid obezite gibi durumlarda, hastaların verdiği kilolar çok büyük oranlarda olduğu için vücutta deri fazlalığına bağlı olarak sarkma gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu nedenle hastaların belli bir kiloya eriştikten sonra deri aldırma vb. cerrahi operasyonlardan geçmesi gerekebiliyor. Hastaların kilo verme süreçlerini iyi takip etmesi, egzersizlerini düzenli yapması, doktorlarının önerilerine uyması sayesinde daha az sarkma gerçekleşebiliyor ancak bu deri fazlalığı miktarının genetik yapı, cilt esnekliği, yaş gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceğinin unutulmaması gerekiyor.

MİDE AMELİYATI OLAN ÜNLÜLER

Günümüzde mide ameliyatı olan ünlüler çok fazladır. Mide ameliyatını ünlülerden ilk olarak Okan Karaca başı çekenlerden olmuştur. Linet de mide ameliyatından sonra kilo veren ünlülerden birisidir. Hamdi Alkan, Işın Karaca, Kaan Kural, Gülnihal Demir, Ümit Erdim ve Ozan Orhon mide ameliyatları ile kilo veren ünlülerden sadece birkaçıdır.

MİDE AMELİYATINDA DOKTOR SEÇİMİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Son dönemlerde mide ameliyatından sonrasında ölüm ile sonuçlanan hastaların sayısı artmıştır. Mide ameliyatı riskleri daha çok doktor seçimlerine bağlıdır. Mide ameliyatını gerçekleştiren doktor alanında uzman olması gereklidir. Aksi durumlar mide ameliyatlarında riskleri arttırmaktadır.

Cerrahi işlemi uygulanmadan öncesinde sağlık kontrolleri doğru olarak yapılmadığı takdirde mide ameliyatlarında riskler çok fazladır. Bu tarz sebeplerden dolayı mide ameliyatını olmaya karar verir iken doktorun doğru seçilmesi gerekmektedir. Mide ameliyatından önce uzman doktorların araştırılması gereklidir. Yanlış doktor seçimleri sağlıklı bir hayata başlanmasına engel olmaktadır.

Mide ameliyatında sadece ameliyat öncesi ve ameliyat süreci değil, ameliyat sonrası sürecin de çok iyi takip edilmesi, hastanın şikayetleri varsa, bunların dinlenmesi ve gerekli tetkiklerin yapılması gerekir. Her ameliyat sonrası beklenen olası komplikasyonlara karşı doktorun hastasını iyi takip etmesi, taburcu etmeden önce tüm kontrollerinin yapıldığında emin olması şarttır. Ancak bazı durumlarda, tüm kontroller yapılmış olsa da, hasta taburcu olmaya uygun olsa da hastada ameliyat sonrası bazı komplikasyonlar görülebilir. Bu nedenle özellikle karmaşık cerrahi işlemler sonrasında taburcu edilme süresi daha uzun tutulur, hasta, hastanede daha uzun süre misafir edilir, böylece olası riskler elimine edilmiş olur.