Mide iltihaplanma problemleri yaşayan kişilerin ilk olarak uzman kişi tarafından verilen antibiyotik ve ağrı kesiciye başlaması gerekmektedir. İyileşme sürecinde doğal besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Bakteri oluşumunu önleyen ve içerisinde antibiyotik etkisi bulunan yoğurt da mide için oldukça yararlıdır. Daha hafif besinlerin tüketilmesi mide yanmasını ya da ağrıları yaşanmasını önlemektedir. Midenin sindirim yapabilmesi için sıvı besinlerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Mide iltihaplanmalarının iyileşme süreçleri de kişiden kişiye ve dikkat edilmesine göre değişmektedir.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR?
Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir. Mideyi rahatsız etmeden sağlıklı bir şekilde sindirim yapılmasına da yardımcı olmaktadır. Tüm besinlerin içerisinde bir miktar antibiyotik etki bulunmaktadır. Bu nedenle besinlerin oranlarını doğru şekilde ayarlamak ve ona uygun tüketmek gerekmektedir. Yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.