Beden Sağlığı Saç sağlığı özgüveni etkiler mi?

Saç sağlığı özgüveni etkiler mi?

Paylaş
Saç sağlığı özgüveni etkiler mi?

Saç dökülmesinin genetik, düşük aktif tiroid, kanser tedavileri veya diğer sağlık koşulları için ilaçlar dahil olmak üzere birçok olası nedeni vardır. Birçok insan için saç dökülmesi (alopesi) veya saç incelmesi özgüven kaybına neden olabilir ve depresyon, kaygı ve diğer duygusal sorunlara neden olabilir. Saç dökülmesinin genetik, düşük aktif tiroid, kanser tedavileri veya diğer sağlık koşulları için ilaçlar dahil olmak üzere birçok olası nedeni vardır. Birçok insan için saç dökülmesi (alopesi) veya saç incelmesi özgüven kaybına neden olabilir ve depresyon, kaygı ve diğer duygusal sorunlara neden olabilir. Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Hekimi Dr. Servet Terziler, saçlar ve saç sağlığının kişilerin özgüveni üzerinde olumlu olumsuz etkileri hakkında önemli bilgiler verdi

Saç dökülmesinin genetik, düşük aktif tiroid, kanser tedavileri veya diğer sağlık koşulları için ilaçlar dahil olmak üzere birçok olası nedeni vardır. Birçok insan için saç dökülmesi (alopesi) veya saç incelmesi özgüven kaybına neden olabilir ve depresyon, kaygı ve diğer duygusal sorunlara neden olabilir.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi neden erkekler ve kadınlar için bu kadar yıkıcıdır? Bu çoğunlukla kültürel nedenlerden kaynaklanır. Dünyadaki hemen hemen her toplum, gür saçları gençlik, güzellik ve sağlıkla ilişkilendirir. Yüzyıllar boyunca insanlar kendilerini dövme, tırnak kozmetiği ve en evrensel olarak her türden saç modeli gibi çeşitli şekillerde süslediler. Birçok insan için kendilerini güzel hissettiren şey saçlarıdır. Herhangi bir nedenle saç kaybı kişiler üzerinde olumsuz etkilere neden olur.

Bir kadın saçını kaybettiğinde veya saçları seyreldiğinde artık çekici olmadığına inanır. Saç erkek ruhunun da önemli bir parçasıdır. Erkekler için saçları erkekliklerini temsil eder ve tıpkı kadınlar gibi saç dökülmesine, kel noktaya veya saçın incelmesine neden olan durumlarla karşılaştıklarında, artık eskisi kadar erkeksi veya çekici olmadıklarına inanırlar.

Haberin Devamı

Saç dökülmesiyle nasıl başa çıkılır?

Günümüzde saç dökülmesi artık geri dönüşü mümkün olmayan bir sorun olmaktan çıkmış durumdadır. Çeşitli yöntemlerle saçlar sağlığına kavuşturulabilir. Bunlar arasında çeşitli saç gürleştirme tekniklerinden saç ekimi tekniklerine kadar çok sayıda seçenek bulunmaktadır.

Saç gürleştirme seçenekleri arasında kişinin kendi kanının kullanıldığı PRP, çeşitli vitamin kombinasyonlarından oluşan mezoterapi, lazer destekli saç dökülmesi tedavileri ve hair nail serumlar kullanılabilir. Bu teknikler sayesinde saç dökülmesi durdurularak saçların daha sağlıklı ve gür hale gelmesi sağlanır.

Kalıcı saç dökülmesi sorunlarında ise saç ekimi teknikleri ile kalıcı çözümler sunulabilir. Özellikle son beş yılda en fazla tercih edilen robotik DHI tekniği ile kalıcı saç dökülmesi tedavisinde çok hızlı ve etkili sonuçlar alınabilir.

Günümüz teknolojisinde saç kaybı ya da kellik kalıcı bir sorun olmaktan çıktı ve tedavi edilebilir hale geldi. Saçınızda dökülme, seyrelme ya da kelleşme sorunu başladıysa ve bu sizi psikolojik açıdan kötü etkiliyorsa çok fazla geç kalmadan saç ekimi ve saç tedavisi hekimlerinden kişiye özel destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı