Vücudumuzdaki hücrelerin büyük bir kısmını oluşturan suya ihtiyacımız, yaşa ve cinsiyete göre farklılık gösteriyor. Yaklaşık olarak insan kas dokusunun yüzde 70-75’i, beyninin yüzde 80’i, kalbinin yüzde 78’i, böbreklerinin yüzde 83’ü, kanının yüzde 85’i, yağ dokusunun yüzde 10- 15’i ve derinin yüzde 70’i sudan oluşuyor. Uzmanların önerilerine göre düzenli olarak içecek ve sıvı içeren besinlerin tüketilmesi, vücutta yaşanan su kayıplarının önüne geçiyor.
Prof. Dr. Neriman İnanç, sadece yetersiz su tüketiminin değil, kalitesiz su tüketiminin de birçok hastalığa sebep olabileceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “İyi ve kaliteli su, yaşamı sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmek için çok önemli bir unsurdur. İçme suyunun temiz olması kadar, sertliği de insan sağlığı üzerinde önemli rol oynamaktadır. Günlük yaşantımızda kullandığımız suyu üç başlıkta değerlendirebiliriz: Doğal kaynak suları, şehir şebeke suları ve doğal mineralli sular. Doğal kaynak suları ve doğal mineralli sularda kalsiyum, magnezyum, bikarbonat, demir gibi elementler bulunur. Suyun sertliği, kalitesini belirler ve sert sular sağlıklı sulardır.”