Pastırma ve sosis gibi kahvaltıda tüketilen et çeşitlerini yemek çok fazla yağ ve sodyum almanıza neden olabilir. Örneğin 2020-2025 yılları arasında Amerikalılar için hazırlanan beslenme rehberine göre alınması gereken günlük sodyum değeri 2.300 miligramdır. Ancak sadece bir dilim pastırma bile başlı başına 115 miligram sodyum içererek ve günlük almanız gereken değerinizin %5'ine denktir. İlk başta bu rakam küçük görünse de, restoranlar tabakta iki ila üç (belki daha fazla) dilim pastırma vermektedir. Bu, bir öğünde çok fazla sodyum almanız anlamına gelmektedir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyuma içerir ve bu da günlük değerinizin %34'ü kadardır.
Tüketilen yağ miktarı da göz önüne alındığında, doymuş yağdan alacağınız kalorileriler günlük alımınızın %10'una veya 2.000 kalorilik bir diyet için 20 gram eşdeğeri ile sınırlandırmanız önerilir . Bir dilim pastırma, günlük almanız gereken değerin yarısından fazlası olan yaklaşık olarak 12.6 gram doymuş yağ içermektedir.