Sağlık Biontech ikinci dozu ne zaman yapılmalı? Biontech aşısının 2. dozu kaç hafta sonra yapılacak?

Biontech ikinci dozu ne zaman yapılmalı? Biontech aşısının 2. dozu kaç hafta sonra yapılacak?

Paylaş
Biontech ikinci dozu ne zaman yapılmalı? Biontech aşısının 2. dozu kaç hafta sonra yapılacak?

mRNA tabanlı Biontech aşıları iki doz halinde uygulanıyor. Aşılama uygulamalarının artık daha geniş bir kitleye ulaşmasının ardından ilk doz aşısını yaptıranlar Biontech 2 doz arasının ne ne kadar olması gerektiği konusunda araştırma yapmaya başladı. Peki, Biontech ikinci doz aşı kaç hafta da yapılmalı?

Biontech aşısının 2 dozu arasındaki süre ile ilgili dünyada farklı ülkelerde farklı uygulamalar bulunuyor. Türkiye’de de ilk olarak 28 gün olarak belirlenen Biontech 2. Doz süresi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile değiştirilmişti. Geçtiğimiz haftalarda Alman Biontech firmasının CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ile yapılan görüşmelerde Biontech aşısının ikinci doz süresine ilişkin gelişmeler değerlendirildi.

Haberin Devamı

BİONTECH 2. DOZ SÜRESİ NE KADAR OLMALI?

Türkiye’de nisan ayından bu yana uygulanmaya başlanan Biontech aşısının 2. doz süresi ilk başta 28 gün olarak düzenlenmişti. Pek çok kişi ikinci doz aşılarını yaptırmak için gün sayarken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla Biontech aşısının iki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak düzenlendiği duyuruldu.

BİONTECH İKİNCİ DOZ AŞI KAÇ HAFTA DA YAPILMALI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in bir araya geldiği görüşmede, İngiltere'deki bilimsel araştırmalar masaya yatırıldı. 12 hafta sonra yapılan BioNTech 2. doz aşılarının 3-4 ve 6-8 hafta sonra yapılan aşılamadan daha güçlü bağışıklık sağladığı dile getirildi.

Bu çerçevede haziran ayında ülkemize gelen BioNTech aşıları için 2. doz randevuların 12 hafta sonrasına verileceği kaydedildi. Daha önce BioNTech 2. doz aşı randevularını 6-8 hafta sonrasına alanların randevularının aynen geçerli olacağı da öğrenildi.

Haberin Devamı