Çarpıcı çalışma: İşlenmiş gıdalar kanser riskini nasıl artırıyor?

Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden 3,1 milyon dolarlık bir hibe alan araştırmacılar, kolon kanseri ile ilgili önemli bulgular elde etti. Projenin ilk çalışması, işlenmiş gıdaların vücudun doğal iyileşme sürecini nasıl engellediğini anlamaya yönelikti. Araştırmacıların elde ettiği bulgular, gastroenteroloji ve hepatoloji alanında önde gelen uluslararası bir dergi olan Gut'ta 10 Aralık tarihinde yayınlandı.
13 Aralık 2024 , Cuma 11:12
TGH Kanser Enstitüsü'nde Translasyonel Araştırma ve İnovasyon Merkezi Direktör Yardımcısı Dr. Timothy Yeatman, "Sağlıksız beslenen hastalarda vücut iltihabının artması, tıp dünyasında bilinen bir gerçek. Artık bu iltihabı, iyileşmeyen kronik bir kanser yarasındaki gibi kolon tümörlerinin kendisinde de görüyoruz. Sürekli aşırı işlenmiş gıdalarla besleniyorsanız, vücudunuzun iltihaplanma ve bağışıklık sisteminin baskılanması nedeniyle bu 'yarayı' iyileştirme becerisi giderek azalır. Bu da kanserin büyümesine yol açar" dedi.
Haberin Devamı
Mashable haberinin devamını oku...
BUNLARI DA OKUYUN
-
Felce doğru 'balıklama' atlamayın! Uzmanı uyardı: Omurga kırıklarına neden oluyor
-
Aşırı su tüketimi tehlike saçıyor: Uzmandan ‘Su zehirlenmesi’ uyarısı
-
Rotavirüs sessizce yayılıyor: Uzmandan hayati uyarı! Şiddetli su kaybı ve halsizlik yaşıyorsanız vakit kaybetmeyin
-
Kadınların asla kabul etmediği 3 cinsel davranış!
-
Belirti dahi vermeden sinsice ilerliyor, her 3 kişiden 1'inde var! Uzman isim uyardı: Tedavi edilmezse sirozla sonuçlanabilir!