Çocuk Sağlığı Su çiçeğine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bulaşıcı mıdır, neden olur?
Paylaş
Su çiçeğine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bulaşıcı mıdır, neden olur?

Özellikle sağlıklı beslenmek suçiçeğine en iyi gelen unsurlar içerisinde yer alır. Başta doktora gitmek olmak üzere, vitamin ve mineral kaynaklı besinler ile beslenmek gerekir. Suçiçeğine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bulaşıcı mıdır, neden olur? Suçiçeği hakkında merak edilen tüm detaylar.

Virüs üzerinden ortaya çıkan suçiçeği, yaklaşık 3 hafta sonra etkisini gösterir ve 10 gün kadar sürebilir. Böyle durumlarda sağlıklı beslenmek en önemli ve temel unsurlar içerisinde gelir. Özellikle c vitamini türleri, balık ve tavuk gibi pek çok önemli kaynak bu konuda ön plana çıkar. Elbette bunlar doktor kontrolü altında gerçekleşmeli ve dengeli bir şekilde ele alınmalıdır.

Haberin Devamı

SU ÇİÇEĞİNE NE İYİ GELİR?

Doktor bünyesinde gerekli tedavi yöntemleri ele alındıktan sonra, suçiçeği için evde sağlıklı beslenmek öne çıkar. Bu bağlamda C vitamini, balık, tavuk suyu ve kemik suyu ile beraber bal gibi besin kaynakları önemli bir yere sahiptir. Çünkü virüs kaynaklı hastalıklar söz konusu olduğu vakit mutlaka bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Böyle olduğu zaman ise vitamin ve mineral kaynaklı besinler ile beraber, et ve süt gibi kaynakları ön plana çıkar.

SU ÇİÇEĞİ NASIL GEÇER?

Suçiçeği tedavi konusunda çocuklar için herhangi bir tedavi yöntemi gerekmez. Bu konuda özellikle doktor kontrolünde ateş düşürücü ilaçlar verilir. Fakat çoğunlukla hastalık kendi kendine belli bir zaman içerisinde geçer. Tabii özellikle sağlıklı beslenmek ve süreci bu şekilde geçirmek önemli husustur. Diğer yandan suçiçeğini yol açabileceği farklı hastalık riskini atmak için, doktor kontrolünde Antiviral ilaçlar verilebilir. Tabii C vitamini, et ve tavuk ile kemik suyu gibi besin kaynakları büyük bir öneme sahiptir. Bu bağlamda bağışıklık sistemini kuvvetlendirme sayesinde, kısa bir süre içerisinde suçiçeğini atma şansı elde edilir.

Haberin Devamı

SU ÇİÇEĞİ BULAŞICI MIDIR?


Suçiçeği özellikle oldukça bulaşıcı bir hastalık olarak ön plana çıkar. Yine de virüs kaynaklı olan zaten pek çok farklı hastalık bulaşıcı bir etkiye sahiptir. Bu doğrultuda havayolu ya da damlacık yolunu kullanarak suçiçeği başka insana geçebilir. Üstelik suçiçeği geçirmeden ve belirtiler çıkmadan birkaç gün önce bile, hasta başkasına suçiçeği geçirebilir. O yüzden çok dikkat etmek ve ilgili belirtiler olduğu anda hemen uzman bir doktora başvurmak gerekir. Yüksek oranda bir bulaşıcılığı olan virüse bağlı hastalık olduğunu ifade etmek mümkündür.

SU ÇİÇEĞİ NEDEN OLUR?

Suçiçeği genel olarak çocuk yaşlarda ortaya çıkan virüs kaynaklı bir hastalıktır. Özellikle varicella-zoster isimli bir virüsün yarattığı hastalıklar içerisinde yer alır. Hava ya da temas yoluyla hızlı biçimde bulaştığı için, erken zamanda aşı tedavisi en önemli husustur. Özellikle döküntülere neden olan bu hastalık, genelde sağlıklı beslenme ve dinlenme ile geçer. Ancak hastalığı daha önce geçirmemiş ve aşı olmamış yetişkinler için, bu durum ciddi bir noktaya gelebilir.

Haberin Devamı

O yüzden mutlaka sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra, doktor kontrolünde gerekli aşıların yapılması çok önemlidir. Ayrıca risk altında olan yetişkinler konusunda, bazı ilaç tedavileri yine doktor kontrolünde değerlendirilir. Böylece kısa süre içinde bu önemli hastalıktan kurtulma imkanı elde edilir.