Sağlık Çocuklara göz muayenesi şart!

Çocuklara göz muayenesi şart!

Paylaş
Çocuklara göz muayenesi şart!

Op. Dr. Murat Çağlayan, okul çağındaki çocuklarda görülebilen gizli şaşılık, hipermetropi ve astigmatizm gibi hastalıkların göz yorgunluğuna yol açtığını, bu durumun da çocuklarda okuma ve ders çalışmaya karşı isteksizlik yarattığını söyledi

Anne-babaların "Çocuğum ders çalışmayı sevmiyor; derslerinde başarısız" gibi düşüncelere kapılmadan önce, mutlaka çocuklarını bir göz hekimine götürmelerini öneren Op. Dr. Murat Çağlayan, uygun gözlüklerle bu durumun tersine çevrilebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Çocukların 1 - 2 yaşlarından itibaren her yıl göz kontrolünden geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çağlayan "Yapılan bir araştırmaya göre ders başarısı düşük çocuklarda istatistiksel olarak göz bozukluklarına rastlanmış. Çocuklar göz yorgunluğu nedeniyle okuma ve ders çalışmada zorlanabiliyor ve isteksizlik yaşıyor. Bu rahatsızlıklar erken yaşta teşhis edilmezse göz tembelliğine de yol açabiliyor" diye konuştu.

Kendilerine gelen çocuklara ilk önce göz muayenesi yaparak ne gibi bir rahatsızlığı olduğunu öğrendiklerini kaydeden Op. Dr. Murat Çağlayan "Çocuğun rahatsızlığını tespit ederek uygun gözlük veriyoruz. Gözlük, görüş netliği sağlıyor. Tedavi edici bir özelliği yok. Eğer çocuk gerçek bir tedavi istiyorsa 18 yaşına dek beklemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'GÖZLÜĞÜNÜ KENDİSİ SEÇSİN'

Küçük yaşta bazı çocukların gözlük takmak istemediğini ifade eden Op. Dr. Murat Çağlayan, gözlük çerçevesi seçimini anne babaların değil, çocuğun kendisinin yapmasının daha doğru olacağını söyledi.

Çağlayan "Çocuğunuz kendi zevkine uygun, sıkmayan, kırılmayan, yüz yapısına uyumlu, burnu acıtmayan bir çerçeve seçmeli. Böylelikle gözlük takma konusundaki sıkıntı da ortadan kalkabilir" dedi.

DHA