Sağlık 'Sebzelerden mucize beklemeyin'

'Sebzelerden mucize beklemeyin'

Paylaş
'Sebzelerden mucize beklemeyin'

Isparta Devlet Hastanesi'nde görevli diyetisyen Sema Sönmez, bağışıklık sistemini güçlendirme adına büyük fayda sağlayan sebzelerden sadece zayıflama amacıyla beklentiye girmenin yanlış olduğunu söyledi

Diyetisyen Sema Sönmez, zayıflamak isteyenlerin yiyeceklerden medet umduğunu belirterek, sadece sebze tüketip sonrasında hareketsiz kalarak zayıflamayı beklemenin mümkün olmadığını vurguladı. Sönmez, "Biraz mucize peşinde koşturuyoruz. Her besinden bir mucize bekliyoruz. Bizim için yeterli ve dengeli beslenmek önemli olan. Lahanayı yiyelim sabahtan akşama kadar ama hiç hareket etmeden zayıflamak isteyelim. Tabii ki böyle bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

’DİYETİSYEN KONTROLÜNDE ZAYIFLAMAK EN DOĞRUSU’

Sağlıklı zayıflamanın mutlaka diyetisyen kontrolünde gerçekleşebileceğine işaret eden Sema Sönmez, "Kalp damar rahatsızlıkları yoksa veya başka bir hastalık yoksa mutlaka bir diyetisyenle görüşerek zayıflamaya karar vermek gerek. Aldığınız enerjiyle verdiğiniz enerji arasındaki dengesizlik kilo almaya müsait bir durum ortaya çıkarıyor. Biz bu durumu dengelemeye çalışıyor ve bir beslenme programı ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla bireysel olarak değil de diyetisyen vasıtasıyla zayıflamaya çalışmak en doğrusu. Gazetelerde bin bir çeşit diyet listelerini görmemiz mümkün ama sizin belki kilolu olmanızın altında yatan başka bir sebep vardır. Bunun tespitini yapmak lazım. Uygulayacağınız diyetin size yan etkileri olabilir. Bu riski göze almaktansa en yakın sağlık kuruluşuna gidip diyetisyenle görüşülmesi gerekir" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı