14 Haziran 2020 - 12:01
Son Güncelleme:
Sporun psikolojiye sağladığı 10 fayda
1
İnsanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için spor şart. Sporun sadece bedene fayda sağladığını düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuz. Yapılan araştırmalar, sporun birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde etkili bir rol oynadığını gösteriyor. Spor yapmak, beyne daha fazla oksijen taşımanın yanı sıra, depresyon ve stres bozuklukları gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi geliyor. Eğer negatif enerjiyi spor yaparak vücudumuzdan atmazsak, ruhsal sorunlara davetiye çıkarırız. İşte sporun psikolojiye sağladığı 10 fayda.
14 Haziran 2020 - 12:01
Son Güncelleme:
2
İnsanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için spor şart. Sporun sadece bedene fayda sağladığını düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuz. Yapılan araştırmalar, sporun birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde etkili bir rol oynadığını gösteriyor. Sporun depresyon üzerindeki etkisi de artık çoğu insanın bildiği bir gerçek. Beden formunuzu ne kadar güçlü tutarsanız, ruh sağlığınız da o kadar güçlü oluyor. Tıpkı atalarımızın da dediği gibi: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Spor yapmak, beyne daha fazla oksijen taşımanın yanı sıra, depresyon ve stres bozuklukları gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi geliyor. Eğer negatif enerjiyi spor yaparak vücudumuzdan atmazsak, ruhsal sorunlara davetiye çıkarırız. İşte sporun psikolojiye sağladığı faydalar.
3
- Hareket etmek kan dolaşımını düzene sokar ve beynin ihtiyacı olan oksijeni almasını sağlar.
- Spor yapmak, düşünce şeklimize zarar veren stres hormonlarının azalmasını sağlar.
- Spor sinir hücrelerini geliştirerek koordinasyon ve hızlı hareket etme yeteneğimizi geliştiriyor.
- Her gün spor yapan kişiler spor yapmayanlara oranla daha az depresif oluyorlar. Bu durumda spor doğal bir antidepresan.
4
- Spor yaratıcılığı geliştiriyor ve bu da kendimizi daha mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlıyor.
- Kan şekerini dengede tutmayı ve buna bağlı ölümlerin azalmasını sağlıyor.
- Spor melatonin denilen uyku hormonunun biyolojik saate göre salgılanmasına yardımcı olur. Bu sayede daha düzenli ve kaliteli bir uyku düzeni kazanılır ve gün içinde daha mutlu ve enerjik hissetmemize fayda sağlar.
5