Sağlık Sağlıkçılara 'zor insan' eğitimi

Sağlıkçılara 'zor insan' eğitimi

Paylaş
Sağlıkçılara 'zor insan' eğitimi

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sağlıkçılara zor insanlarla başa çıkma eğitimi verilecek

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl’ın yayınladığı genelgede, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik eğitimlerin kapsamı yer aldı. Genelgede, sağlık çalışanlarının güvenilir ortamda ve yüksek motivasyonla hizmet sunması, etkili iletişim kurabilen çalışanlarla sorunların en aza indirilmesi, sağlıklı toplumsal ilişkiler kurulması, sağlık çalışanı ve hasta güvenliğinin sağlanması amacıyla bir süre önce Çalışan Güvenliği Genelgesi yayınlandığı anımsatıldı.

Haberin Devamı

TÜM PERSONELE VERİLECEK


Hastanelerde tıbbi sosyal hizmet, hasta ve çalışan hakları ve güvenliği uygulamalarının takibini sağlayacak hasta, çalışan hakları ve güvenliği birimlerinin koordinasyonunda tüm personele eğitim verileceği bildirildi. Bu eğitimler, gerekirse üniversitelerden de destek alınarak sosyal hizmet uzmanı, psikolog, halkla ilişkiler uzmanı ve hukuki süreç hakkında bilgi verecek kişiler tarafından verilecek. Eğitimler hekim, hemşire, sağlık memuru, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, odyolog, röntgen ve anestezi teknisyeni ile diğer sağlık çalışanları ve hizmet alımı yoluyla istihdam edilen güvenlik görevlisi, hasta kabul personeli ve temizlik personeline yönelik olacak.

Haberin Devamı

BEDEN DİLİ EĞİTİMİ ALACAKLAR


Tüm çalışanlar iletişim ve empati, stres yönetimi, tükenmişlik sendromu ve zor insanlarla başa çıkma eğitiminden geçecek. Hemşire, sağlık memuru, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, odyolog, röntgen teknisyeni, anestezi teknisyeni ve diğer sağlık çalışanları ile güvenlik görevlisi, hasta kabul personeli ve temizlik personeli ayrıca beden dili dersi de alacak. Güvenlik görevlisi, hasta kabul personeli ve temizlik personeline bunların yanı sıra görgü kuralları, profesyonel imaj ve kişisel bakım eğitimi de verilecek.

AA