Merkez "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Paylaş
"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" konulu yarışma kapsamında Osmaniye birincileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay Cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Albak, bu yarışma ile çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini ve kötü alışkanlıkların olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunacağını söyledi. Albak, yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmayı amaçlamak için bu tür yarışmaların yapıldığını belirterek, öğrencilerin başarısında katkısı bulunan öğretmenlere, ailelerine, emeği geçenlere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.
Görsel eser kategorisi dalında, ilkokullar arasında Yedi Ocak İlkokulu öğrencisi Alper Öztürk, Ortaokullar arasında Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nehir Nisa Demirdelen ve Lise öğrencileri arasında Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sibel Güneş Birinci oldular. Edebi Eser Kategorisinde, İlkokullar arasında İstiklal İlkokulu öğrencisi Beyzanur Günaslan, Ortaokullar arasında Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Aydoğan ve Liseler arasında Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Kahraman Birinci oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, derece alan öğrencileri tebrik edip, başarılarının devamını dileyerek, ödüllerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı