Yaşam Sağlıklı yaşıyorum, yaşı durdurma şansı yok

Sağlıklı yaşıyorum, yaşı durdurma şansı yok

Paylaş
Sağlıklı yaşıyorum, yaşı durdurma şansı yok

32 yıllık bir marka Roman. Ulaşılabilir ya da erişilebilir lüksün bir kadın moda markası. Seçkin noktalarda 44 mağazası var. Organic by Roman koleksiyonuyla Türkiye'de ilk defa organik kumaşlardan kadın koleksiyonu hazırladı. Roman'ın romanını yazdırtacak başarılara imza atan isim, şirketin patronu Turgut Toplusoy...

ÇAĞRI BİLGİN

Haberin Devamı

cagri.bilgin@posta.com.tr

twitter.com/cagribilgin

Tam bir deniz meraklısı, motoryatıyla ya da yelkenlisiyle Akdeniz çanağında gezmedik yer bırakmamış. Tam bir spor aşığı, gençken su kayağında iddialıymış. Şimdi kışları kayak yapıyor. Yaşam koçunun yardımıyla sağlıklı bir hayat sürmek için kendisine epey dikkat ediyor. Toplusoy, sanata ve doğaya tutkulu bir iş adamı...

Yaşam koçu ve meyve püresi

Sabah 8’de kalkarım, kalkar kalkmaz biraz egzersiz yaparım. Kahvaltıyı haftasonu hariç, bana özel hazarlanan bir meyve püresiyle yaparım. Pürenin içinde maydanoz, limon, salatalık, çilek ve ihtiyacım olan meyveler var. Bir yaşam koçum var, arada bir görüşürüz o benim için uygun olan bu karışıma karar verir.

Haberin Devamı

Sülünlerimi seviyorum

Hayvanları çok seviyorum. 6-7 tane dişili erkekli sülünüm var, çok uzun zamandır sülün besliyorum. Daha önceki evimde 5 tane köpeğim, tavus kuşlarım falan vardı. Kuş gribi felaketinde itlaf etmek zorunda kalmıştık, perişan olmuştum.

Yazlık değil tekne alın

Tatil benim için; oteller ve yazlık değil denizin üstü demek. 1983’ten bugüne kadar hep teknem oldu, sürat motorum gençliğimden beri var. Göcek, Bodrum sahillerinde dolaşıyorum. Kiminle konuştuysam ‘yazlık alma tekne al’ demişimdir. Bende motoryat var, oğluma daha yeni yelkenli aldım. Kendi teknemi İtalya’dan kendim getirdim, ama kaptan da vardı. Oğlumun yelkenlisini ise kaptansız birlikte getirdik.

Ben bir sporcuyum

Ben kendimi bildim bileli sporcuyum. 70’li yıllarda Anadolu Kulübü’nden Dragos’a kadar kesintisiz su kayağı yapardım. Voleybol oynadım, askerde komandoydum, her sabah 20 kilometre koştum. Şimdi yazın yüzüyorum, kışın sabahtan akşama kadar kayak yapıyorum. Dizimde menisküs olduğu için diğer sporlarda biraz tedirginim. Sağlıklı yaşlanmaya önem veriyorum. Yaşımızı durdurma şansımız yok. Bu yaşta (62) göbeğim yok ama.

Caz dinliyorum

Geniş bir CD arşivimiz var, evdeki müzik seçimine pek karışmam. Fakat teknede müzik seçimi bana aittir ve daha önceden seçtiğim, hazırladığım müziklerdir bunlar. Seyir haline uygun olan, yemek için uygun olan gibi. Genellikle tercihim cazdır. Rakı içilecekse Yunan müziği çalar.

Haberin Devamı

Yunan mutfağını beğeniyorum

Yemeği seviyorum ama dikkatli yerim, Yunan ve İtalyan mutfağını çok severim. Yurtdışında tekneyle gittiğimiz sahil yerlerinde hangi restoranda ne yenir, gitmeden önce tecrübeli ve güvendiğim arkadaşlarıma sorarım. Listeler gönderirler. Ben de bildiğim yerleri onlara tavsiye ederim. Onun dışında Londra, York gibi kentlerde önemli ya da yeni açılan ve beğenilen restoranları eşim sayesinde ziyaret ederiz. O çok önceden rezervasyon yaptırır.

Favorim Gina ve Papermoon

İstanbul’da Gina, Papermoon, Şamdan, Sardunya, Borsa, Hünkar (Eski Ziya), Masa’ya giderim. Balık restoranlarını çok severim. Fakat eve yakın olanları tercih ediyorum. Beylerbeyi’nde Bosphorus, Uskumru var oralara çok gidiyoruz. Evde balık yemeyi daha çok tercih ediyorum. Kaptanım bu işleri iyi bilir, bize harika balıklar pişirir.

Canali giyerim

Takım elbisede Valentino’yu çok beğenir ve giyerdim. Fakat son gözdem İtalyan modacı Canali’nin kreasyonları. Gömleklerimi diktiririm. Polo Ralph Lauren ve Brooks Brothers’dan çok alırım. Ayakkabıda Church. Saat ya da aksesuar takmayı pek sevmiyorum.

Haberin Devamı

Tarkan’a bayılıyorum

Yerli şarkıcılardan Tarkan’ı çok severim. Tarkan’ı takdir de ediyorum. Sanatçı kendisini iyi pazarlamalı, yaşam kalitesiyle örnek olmalı. Tarkan bu işleri iyi biliyor. Her dakika halkın önünde olmamalı. Tarkan’ın kendisini yukarıda tutmasına bayılıyorum.

Resme para harcıyorum

Evde klasik ve modern resimlerimiz var. Hikmet Onat’ın ailesine yaptığı ve hediye ettiği resmi müzayededen aldım, bir spor Mercedes parası ödedim. İki tane Hikmet Onat var. Ruhi Arel, İbrahim Safi, Vecihi Bereketoğlu, İbrahim Çallı, Ali Laga gibi yerliler... Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro, Albert Mille’den birer resim, Hermann Corodi’nin İstanbul Boğazı da eşsiz bir eser, koleksiyonumda yer alıyor. Hat sanatına da meraklıyız.

Maserati son gözdem

Gençlik dönemlerimde çok klasik otomobil kullandım. Neler geldi geçti elimden sayamam. Arabalarımdan da çabuk vazgeçmem, bir gönül bağı kurdum. Şu anda Audi A8’im var, daha yeni kendime spor Maserati aldım. Ben 25 yaşındayken 34 yaşında bir ortağım vardı, bana hep yaşlandığım gün Ferrari kullanacağım derdi, onun o lafından etkilenmişim sanırım, bu arabayı aldım.

Haberin Devamı

(23.12.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)