Gündem Sağlıksız damacanalara yargı yolu

Sağlıksız damacanalara yargı yolu

Paylaş
Sağlıksız damacanalara yargı yolu

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, damacana sularında bakterilere rastlanmasına ilişkin, "Firma isimlerinin açıklanmasını bekliyoruz, o isimler açıklandığında yargıya müracaatımızı yapacağız" dedi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği’nin (TÜRKLAB) analiz ettiği 55 tanınmış firmanın sularından sadece 14’ünün temiz çıkmasının Türkiye için acı bir olay olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

41 firmanın suyunda dışkı yoluyla bulaşan "koliform" gibi bakterilere rastlanıldığına işaret eden Kaya, "Şebeke suyunun kalitesini ölçmek için damacanaları da aldık ve bir analiz yaptık. Bu analizde şebeke suyunun daha temiz olduğunu gördük. İstanbul gibi bir yerde bile marka damacana sularında sağlığı tehdit eden maddeler çıkıyor" diye konuştu.

Kaya, Türkiye’de su gibi önemli bir maddenin üretiminde denetimlerin daha çok yapılması gerektiğini vurgulayarak, firmaların bu konuda insan sağılığını ikinci plana attığını söyledi. "Firmalar, temiz suyu götürüp analizlerini yaptırıyor" diyen Kaya, şöyle konuştu: "Kalitesiz suya ozonu basarak berrak görüntü vererek insanları kandırıyorlar. Bunaltıcı kuyu suyunu arıtıp damıtıp bize kaynak suyu diye içeren işletmeler var maalesef. Sağlık Bakanlığı, bu konuda ciddi zafiyet geçirmiştir. Yanlış yapan kişiler ve firmalar bir an evvel açıklanmalıdır. En basiti ’sudan ucuz’ deriz ama suda dönen oyunlar suyun ne kadar önemli olduğunu, pahalıya mal olduğunu, hayatımızda ne gibi olaylar doğurabileceğini ortaya çıkarıyor. Suyumuzu temizlememiz gerek. Firma isimlerinin açıklanmasını bekliyoruz, o isimler açıklandığında yargıya müracaatımızı yapacağız. Yargı yoluyla tüketicilerimizin hakkını arayacağız."

Haberin Devamı

AA