Magazin Şahan Gökbakar'a 2 yıl hapis isteniyor

Şahan Gökbakar'a 2 yıl hapis isteniyor

Paylaş
Şahan Gökbakar'a 2 yıl hapis isteniyor

Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Şahan Gökbakar'ın 2. duruşması görüldü

Anadolu Adalet Sarayı 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ilk celse katılıp ifade verdiği gerekçesiyle Şahan Gökbakar katılmadı. Ünlü oyuncuyu avukatı temsil etti.

Haberin Devamı

'İSMİMİ ZİKREDEREK HAKARETTE BULUNDU'

Duruşmada müşteki Hüseyin Avni Danyal ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan müşteki Danyal, Gökbakar ile 12 yıl önce tanıştıklarını belirterek, "Şahan Gökbakar üniversiteden mezun olduğu yıllarda Ankara’da benim tiyatromda 4 hafta kadar çalıştı. Ancak sonra ben kendisini uzaklaştırdım. Beni tanıdığına ilişkin sözler söylemesinin nedeni budur diye düşünüyorum. Bunun dışında ortak bir nedenimiz veya yan yana gelme durumumuz olmadı.

Ben 12 yıldır kendisini hiç görmedim. Zaten bu olayla ilgili benim ismimi zikrederek hakarette bulunmuştur. Bu yüzden kendisinden şikayetçi oldum" dedi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DIŞINA ÇIKMIŞTIR, CEZALANDIRILSIN'

Müşteki Danyal’ın avukatı Ertuğrul Halit Karapınar, müvekkilinin 6 Mayıs 2011 tarihinde Kenan Erçetingöz ile yaptığı bir söyleşide Gökbakar’ın eser sahibi olduğu bir sinema filmiyle ilgili eleştiride bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Eleştiri üzerine Gökbakar’ın Danyal’a hakaret ettiğini belirten avukat Karapınar, "Danyal’ın eleştirisinde ise hakaret içeren ifadeler bulunmamıştır. Sanık bu yazıyı okuduktan sonra Erçetingöz’e mesaj atarak hakaret suçunu işlemiştir. Ertesi gün Twitter üzerinden de üstü kapalı şekilde hakaretini devam ettiren sözler yazmıştır" diye konuştu.

Hüseyin Avni Danyal’ın bir diğer avukatı Tümer Ökten ise, Şahan Gökbakar’ın eyleminin düşünce özgürlüğü dışına çıktığını belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

GÖKBAKAR YENİDEN DİNLENECEK

Mahkeme, sanık Gökbakar’ın işlediği iddia edilen hakaret suçunun 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ suçu kapsamına girebileceğini belirterek, Gökbakar’ın tekrar savunmasının alınmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hazırlanan iddianamede, Şahan Gökbakar’ın 2011 yılında sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan sarf ettiği sözleriyle isim belirtmeden hakarette bulunduğu belirtildi.

Gökbakar’ın isim belirtmeden ettiği hakaret cümlelerinde mağdur Hüseyin Avni Danyal’ın ismini açıkça belirtilmediği, ancak ifadelerin mağdur hakkında sarf edildiğinin anlaşılabilindiği kaydedilen iddianamede, Gökbakar’ın 'hakaret’ suçunu işlediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Şahan Gökbakar hakkında 'hakaret’ suçunu işlediği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA