Yaşam Sahibi terk etti, uyutulacaktı, İspanya'da yaşama döndü

Sahibi terk etti, uyutulacaktı, İspanya'da yaşama döndü

Paylaş
Sahibi terk etti, uyutulacaktı, İspanya'da yaşama döndü

Burdur'da iki yıl önce bir aracın çarpması sonucu arka iki ayağı felç olan ve 'uyutulma' kararı alınan 'Hope' (Umut) adlı golden cinsi köpek, İspanya'da tam donanımlı bir klinikteki tedavisinin ardından, tekerlekli sistemle yaşama tutundu

Burdur’da 2013 yılında bir aracın çarpması sonucu arka ayaklarından felç olan köpeği sahipleri Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürdü. Belinin de kırıldığı anlaşılan ve felçli ayakların tedavi edilemeyeceği belirtilen köpeği sahipleri burada bırakıp gitti. Bakımı da zor olduğu için uyutulmasına karar verilen köpeğin durumunu öğrenen bir hayvansever, Facebook’tan durumu paylaştı.

ANTALYA’DAN GECE GİDİP ALDI

Haberin Devamı



Antalya’da oturan Özlem Ödağacıoğlu, paylaşımı gördükten sonra aynı gece bir arkadaşının aracıyla Burdur’a giderek uyutulma kararı verilen köpeği sahiplendi. Antalya’da bir süre klinikte tedavi gören köpeği, İstanbul ve Marmaris’te de veteriner kliniğinde tedavi ettiren Ödağacıoğlu, yaklaşık iki ay boyunca da evinde baktı. Bu dönemde bir taraftan da yurtdışında tedavi için araştırmalar yapan Özlem Ödağacıoğlu, İspanya’dan olumlu yanıt aldı. Hope, şimdi bir ayağı tedavi edilmiş ve tekerlekli sistemle İspanya’da yeni ve mutlu bir yaşama kavuştu.

PAYLAŞIMI GÖRÜNCE SAHİPLENMEK İSTEMİŞ



Hope’nin Burdur’dan İspanya’ya uzanan öyküsünü anlatan Özlem Ödağacıoğlu, uyutulacağı paylaşımını gördükten sonra sahiplenmek istediğini ve bir arkadaşıyla beraber Burdur’a gidip Antalya’ya getirdiğini söyledi. Klinik tedavi süreçleri dışında evde de yaklaşık iki ay bakım yaptığını kaydeden Ödağacıoğlu, "İstanbul ve Marmaris’te tedavileri sürdü. Diğer taraftan yurt dışında bulabildiğim hayvan dernekleriyle diyaloğa geçtim. İspanya’daki Let’s Adopt Global (Hadi Evlat Edinelim) adlı klinikten pozitif dönüş aldım. Sonrasında İspanya’daki kliniğine götürüldü. Şimdi hope tekerlekli sandalyesiyle mutlu, koşabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı



DHA