Gündem Sahil Güvenlik kaçakları böyle ölümden kurtardı

Sahil Güvenlik kaçakları böyle ölümden kurtardı

Paylaş
Sahil Güvenlik kaçakları böyle ölümden kurtardı

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekiplerinin 3-6 Nisan tarihleri arasındaki devriye görevinde, lastik botlorla Yunan adalarına geçmeye çalışan çok sayıda kaçak yakalandı

Didim'de yarısına kadar su almış lastik bottaki 39 Suriyeli ise ölümden son anda kurtarıldı.

3 Nisan tarihinde Aydın'ın Didim İlçesi Tekağaç bölgesinin güneyinde bir grup kaçağın lastik bot içinde zor durumda olduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik alarma geçti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik gemisindeki askerler, yarısına kadar su almış, lastik botta çok sayıda kaçak olduğunu gördü. Bazı kaçakların botun tamamen batmaması için can yeleklerini giyip botun arkasından yüzdüğü görüldü. Sahil Güvenlik önce kadınlar ve çocukları, ardından tüm kaçakları gemiye aldı. 37 erkek, 2 kadın olmak üzere toplam 39 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı.

5 Nisan pazar günü yine aynı yerde lastik bot içinde 26 erkek, 3 kadın, 2 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere 29 Suriye, 2 Eritre, 1 Kongo uyruklu toplam 32 kaçak gözaltına alındı.

5 Nisan'da Muğla'nın Datça ilçesi Bozburun açıklarında da lastik botta 26 erkek, 2 kadın ve 5 erkek çocuk olmak üzere toplam 33 Suriye uyruklu kaçak yakalandı.

Bugün de İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında lastik bot içinde 26 erkek ve 1 erkek çocuk olmak üzere 27 Suriye uyruklu kaçak yakalandı.

Yine bugün Muğla'nın Bodrum ilçesi Çatal Ada önlerinde lastik botta 11 erkek ve 1 erkek çocuk olmak üzere Suriye uyruklu 12 kaçak yakalandı.

2015 yılında Ege Denizi'ndeki 104 olayda 2911 kaçak yakalandı, 10 kaçakçı gözaltına alındı.

İZMİR (DHA)