Gündem Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) sözleşmeli personel başvurusu nasıl yapılır?

Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) sözleşmeli personel başvurusu nasıl yapılır?

Paylaş
Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) sözleşmeli personel başvurusu nasıl yapılır?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 65 sözleşmeli personel alacak. Başvuru tarihleri 19 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında belirlenirken ilanla ilgilenenler şimdi başvuruların nasıl yapılacağını sorgulamaya başladılar.

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı 15 Ağustos'ta yayımladığı duyuruda "Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Đlişkin Esaslar çerçevesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen toplam 65 adet tam zamanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına alım yapılacaktır." diye belirtti.

Haberin Devamı

Alım yapılacak unvanları sıralayan Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru koşullarını da adaylarla paylaştı. Başvurular 19 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Oeki başvurular nasıl yapılrı?

İLANI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU KOŞULLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

2. Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 Yılı İkinci Dönem Sözleşmeli Personel Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’nda ilan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS’ye girmiş olmak (Başvuruda 2018 yılına ait KPSSP93 ve KPSSP94 puan türü kullanılacaktır.)

3. Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (02 Eylül 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

Haberin Devamı

4. Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak.

5. Sınavlarda başarılı olan adaylar için sevk edilecekleri ilgili hastaneden “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği”ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Sözleşmeli Personel Olur” kararlı sağlık raporu almak ve haklarında yaptırılacak güvenlik tahkikatı sonucu olumlu olmak.

6. 2019 Yılı İkinci Dönem Sözleşmeli Personel Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’nda belirtilen diğer şartları taşımak.

7. Şehit malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba veya eşinin şehit gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında almış oldukları merkezi sınav (KPSS) puanına aldığı puanın (belirlenen taban puanı almış olmak şartıyla) %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puanları dikkate alınacaktır.

KILAVUZA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ