Merkez Sahil ve tarihi bölgelerde ‘Acil’ önlemi

Sahil ve tarihi bölgelerde ‘Acil’ önlemi

Paylaş
Sahil ve tarihi bölgelerde ‘Acil’ önlemi

Sahil ve tarihi bölgelerde ‘Acil’ önlemi

Merve KIZILKAYA/BURSA,(DHA)-BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, sahil kenarları ve turizmin yoğun olduğu bölgelerde acil sağlık hizmetlerinin karşılanabilmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Yaz mevsiminde sahiller ve insan yoğunluğunun fazla olduğu Ulucami, Kapalı Çarşı, Tarihi Hanlar Bölgesi gibi yerlerde oluşabilecek acil durumlara hızlı ve etkin müdahale edilmesi amacıyla gerekli tedbirler alan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, bu bölgelere 112 ekiplerini görevlendirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yaz mevsimi boyunca kent genelinde oluşabilecek acil sağlık ihtiyaçlarına yönelik, gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Bu doğrultuda sahil şeridinde 112 ekiplerinin görev alacağına dikkat çeken Dr. Akan, “Vatandaşımızın acil durumlarda özellikle boğulma, yüksek tansiyon, kalp krizi, güneş çarpması gibi olası acil sağlık ihtiyaçlarının temini için Gemlik Küçük Kumla Sahili, Karacabey Boğaz Sahili, Mudanya Eşkel Sahili’nde sabahtan akşam günbatımına kadar 112 ambulanslarımız hizmet verecek. Ayrıca yayla turizmi sezonu ile birlikte Uludağ Sarıalan’da da olası acil durumlarda acil sağlık hizmeti için 112 ambulans ekibi konuşlandırıldı” dedi.

TARİHİ BÖLGELERE MOTORİZE 112 EKİPLERİ

Kent merkezinde de tarihi bölgelerde motorize 112 ekiplerinin yer alacağının bilgisini veren Dr. Akan, “Turizm sezonuyla birlikte Ulucami, kapalı çarşı, tarihi hanlarımızın yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunluğunun artması sebebiyle trafiğe kapalı, ambulans ulaşımının zor olduğu sokaklarımızda vatandaşımıza acil durumlarda daha etkin ve hızlı acil sağlık hizmetini verebilmek adına motorize 112 ekibimizi görevlendirdik” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı