Gündem Sahiplerini öldüren 'tüfekli tuzak' aslında cinayet mi?

Sahiplerini öldüren 'tüfekli tuzak' aslında cinayet mi?

Paylaş
Sahiplerini öldüren 'tüfekli tuzak' aslında cinayet mi?

Balıkesir Edremit'teki evine kurduğu tüfekli tuzakla ölen Musa Göçmez'in ağabeyi: Milyoner çifti mafya öldürdü

Makine mühendisi Musa Göçmez, Edremit Güre’deki yazlığında hırsızlara karşı fazla iddialı, otomatik pompalı tüfekli bir düzenek kurdu. Ama Göçmez ve Alman eşi Emmy Elze, kapatmayı unuttukları düzeneğin ateş alması sonucu öldü. Gazetelerdeki haberler böyle söylüyordu. Peki o zaman çiftin bulunduğu koridorla düzenek arasındaki kapı, ateş açıldığı halde nasıl kırılmadı? Olay kaza süsü verilmiş bir cinayet mi?

>>> İŞTE O TALİHSİZ OLAY VE FOTOĞRAFLARI

Bu haftanın gündemini meşgul eden garip ötesi olayı araştırmak için Habertürk'ten Nazenin Tokuşoğlu Güre’ye gitti. Haber şöyle:

Haberin Devamı

Önce olay yerine yani Musa-Emmy Elze Göçmez çiftinin yazlarını geçirdikleri Melek Hanım Tatil Sitesi’ne gittim. Denize sıfır ve bakımlı bir villa. Bahçe bakımlı, çiçekler yeni sulanmış. Dikkatimi ilk çeken ayrıntılardan biri, pencerelerdeki demir parmaklıların evin içine takılmış olmasıydı. Belli ki Musa Göçmez (70), her ayrıntıyı sıfır risk alacak şekilde düşünmüş.

Akıllara durgunluk veren ölüm!

Sonra komşularla konuştum. Ardından site yakınlarındaki emlakçıyla... Güre’den Edremit’e, Jandarma Bölge Komutanı ile görüşmeye gittim. Son durak, Akçay’dı. Bu 3 yerleşim yeri yan yana ve aralarında sadece 10 kilometre var. Olayın hemen sonrasında eve getirilen çilingir ve Musa Göçmez’in kardeşi Akçay’da yaşıyor. Sonuç mu? Kurtlar Vadisi çarpı 8! Son zamanların bu en sıradışı ölüm hikâyesi daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

EMLAKÇI ALPER KAHRAMAN ANLATIYOR

Evine sürekli hırsız giren Musa Göçmez, çareyi bu düzeneği kurmakta bulmuş. 4-5 sene önce eve yine hırsız girdi, düzenek çalıştı. Hırsız ağır yaralandı, olay yerine gelen rütbeli kişi de yaralandı. Hem hırsız, hem güvenlik mahkemeye verdi Musa Göçmez’i. Bu sefer “Tedbirli olalım” demişler, alt kattaki düzeneği devre dışı bırakıp üst balkondan girmişler.

Uzun koridorda halı altında manyetik sistem varmış. Evdeyken iptal etmeleri gerek ama etmemişler. Bir de kamera sistemi kurmuşlar ateş düzeneğinin hemen yanında; vurulan kişi kayda geçsin ki, katil durumuna düşmeyelim diye. Ama kapı kapalı olduğu için kaydedilememiş. Adama 5, kadına 3 kurşun isabet etmiş. Düzenek, hırsızı öldürmesin diye belden aşağı vuracak şekilde ayarlanmış. Nitekim onlar da önce yaralıymış ama her yer bubi tuzağı diye korkan güvenlik, düzenek devre dışı kalana kadar içeri giremeyince ölmüşler.

Evlerinin yakınlarındaki balıkçı, hep sinirli olduklarını söyledi.

Musa Göçmez daha olaydan bir gün önce Ziraat Bankası’ndan para çekmiş ama yanında kim varmış, kaç lira çekmiş öğrenemedim.

Güvenlik dışında sadece çilingir girmiş içeri. O çok şey gördü bence.

Haberin Devamı

ÇİLİNGİR AHMET TANRISEVER ANLATIYOR

Almanya’dan geldiğinde, 3 hafta önce, anahtarını kaybettiği kasayı açtırmak için bana geldi. Kasada sadece kumandalar vardı. Bildiğim kadarıyla düzeneği de kendi kurmamış, İzmir’de bir şirkete kurdurmuş. Pazartesi günü, “Bir kapı açılacak” dediler. İçeriden sürgülenmiş Allah’tan. Arka kapıya gittik mecburen yoksa biz de ölecektik. Ev çok dağınıktı ama hırsız dağıtması gibi değildi.

Aşağıdaki düzeneği etkisiz hale getirdik. Yukarıda yatan bedenleri gördük ama yanlarına çıkamadık çünkü orada da mekanizma var. Balkondan girip onu da etkisiz hale getirdik. Daha doğrusu kilitli kasa içinde olduğu için ben etkisiz hale getirdim. Sonra Jandarma’yla birlikte kamera görüntülerini izledim. Kadın geri dönmeye çalışır gibi ters düşmüş, adam yüzüstü. Zıt yöndelerdi. 7 senedir bu sistem kurulu ama bugün patlıyor. Çok şüpheli şeyler var ve bunu yüzbaşıya da söyledim. I Görüntülerde, ateş açıldığı anda yani 13.40’da kapı kapalıydı ve hiç bir zarar görmemişti. Evde ise kapı paramparçaydı. Ben üçüncü kişinin önceden girip kapıyı açıp düzeneği harekete geçirdiğini, sonra da kapıyı parçaladığını düşündüm.

Haberin Devamı

Kamerada o sırada bir oynama oluyor. 4 kamera var evde faal, saat 5’te hepsi duruyor.

Musa Abi’de bir anahtar var, onu çevirdiği zaman düzenek kapanıyor. Olay öncesi o halının üstünde ve aşağıda rahat rahat dolaşıyorlar. O zaman neden çalışmadı düzenek?

Musa Abi yukarı bakıyor, sanki bir şeyden şüpheleniyor. Eşiyle yavaş yavaş yukarı çıkıyorlar. Sonrası malum.

Her tarafları kurşun doluydu. 5 mermi var olay yerinde ama saçma izleri çok fazlaydı.

Haberlerde, hırsızı sadece yaralamak için düzeneğin belden aşağı ayarlandığı söylendi. Ama ikisinin de her yeri kurşun yarasıydı. Musa Abi’nin üstünde kahverengi bir kıyafet olduğu için başındaki ve boynundakileri seçebildim. Eşinin sırtında, ayağında, belinde, boynunda kurşun vardı. Geceleri uyuyamıyorum hâlâ.

Mahkeme, hırsız ve polisin yaralandığı düzeneği bugüne kadar nasıl kaldırmadı, o da ilginç.

Bunu aslında söylemek istemiyordum ama, geçmişiyle ilgili bir ensest konusu duydum komşusundan. Uzun zamandır konuşmuyorlarmış. Abisiyle konuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

JANDARMA BÖLGE KOMUTANI YÜZBAŞI ANLATIYOR

'Düzenekleri görünce çok korktum’ Bir yıldır bu görevdeyim, hayatımda böyle bir olay görmedim. Eve ilk girenlerden biriyim ama açıkçası düzenekleri görünce çok korktum. Eşyalar çok lüks değildi ama ev çok dağınıktı. Bir de evin içindeki motosiklet dikkatimi çekti. Neden evin içindeydi anlamadım.

Halının altındaki düzeneği gözlerimle gördüm, çok basit malzemelerle yapılmış ama çok profesyonel. Bilen insan işiydi.

Ev mühürlendi, savcılık izin verene kadar da öyle kalacak. Biz de onlardan gelen bilgiye göre hareket edeceğiz.

Şimdi sizden aldığımız bilgiye göre diğer evlerde benzer düzenekler var mı onu araştıracağız.

KOMŞU MEHMET EMİN PALAZ ANLATIYOR

Çok efendi bir adamdı, karısına âşıktı. Her gün sahili baştan başa el ele yürür denize bile öyle girerlerdi. Ameliyat olduğumda geçmiş olsuna geldiler. Kışın Almanya’dayken evdeki kasasından 70 bin Euro’su çalınmış, onun üzerine de bu düzeneği kurmuş diye duydum.

Nasıl bir düzenek kurduysa, Almanya’dan kamerayla izleyebiliyormuş.

Düzeneğin patentini almış, hatta bu bölgede 2 eve daha kurmuş bu düzeneği. Belki daha fazladır. Biri ünlü bir futbol yöneticisinin evindeymiş. ‘Ünlü futbol yöneticisinin evine de aynısını kurmuş’

ABİSİ HASAN GÖÇMEZ ANLATIYOR

Olayın maddi boyutu var. 70 milyon lirayı zaten kaptırmıştı mafyaya. Bu olay da düpedüz cinayet, kaza değil. Benim de can güvenliğim tehlikede şu an. İçinde atom bombası patlamayan tank projesi vardı abimin. Tamamlayamadı. Abimin sıradışı projeleri vardı, patentlerini ve formüllerini elinden almak için onu tehdit ediyorlardı. Çok parası da vardı. Olay çok basit gibi duruyor ama çok büyük. 2 gün öncesinden belliydi bu cinayetin işleneceği. O gün ölümle tehdit edildik. 20 senedir tehdit alıyorduk. “İkinizi de vururuz” dediler. Abim, bunamış falar değildi. 1941 doğumlu sapasağlam biriydi. Olay daha çok karışacak.

Cenazeleri gördüm, delikler saçma işi değildi, kocamandı. 6 büyük delik ve ufak saçmalar vardı.

Abim daha düzeneklere basmadan vuruluyor, yengem düzeneğe de basıyor. İki boyutlu bir olay. Düzenek Bandırma’da kuruldu, mafya abimi oyuna getirip ustaca cinayet işledi.

Ensest söylentileri doğru değil. Cinayeti işleyenlerin uydurması.

HABERTÜRK