Ekonomi Şahismail Şimşek: Dijital dönüşümde esnafa özel pratik çözümler

Şahismail Şimşek: Dijital dönüşümde esnafa özel pratik çözümler

Paylaş
Şahismail Şimşek: Dijital dönüşümde esnafa özel pratik çözümler

İş Bankası, sunduğu dijital hizmetlerle esnafın yanında olmaya devam ediyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek de esnafa özel geliştirilen yenilikleri anlattı

Sundukları dijital hizmetlerle esnafın yanında olduklarını belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, şunları söyledi:

“İş Bankası olarak büyük küçük demeden tüm müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarında yanında olduğumuz gibi, işleri ile ilgili danışmanlık istedikleri zamanlarda da onlara destek oluyoruz. Sadece KOBİ’lerin, kuru

HIZLI İŞLEMLER


Sadece fiziki olarak değil, esnafın her an, her yerde bankacılık işlemlerini daha kolay yapabilmeleri için ‘ticari internet şubesi’ ve ‘ticari İşCep’ uygulamalarıyla da müşterilerinin bankacılık işlemlerine pratik çözümler sunduklarını belirten Şahismail Şimşek, “Çünkü esnafın vakti yok, dükkanı boş bırakamıyor. O nedenle işini en çabuk şekilde yapması lazım. Biz de bu noktada sunduğumuz dijital hizmetlerle, yaygın şube ve bankamatik ağımızla olduğu gibi, dijital dünyada da esnafın yanındayız” diye konuştu.

ÇEK KARNESİ TAKİBİ


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dijital temas noktaları üzerinden gerçekleşen bankacılık işlemlerinin de yıllar içinde artış gösterdiğini belirten Şimşek, şunları söyledi: “Hem bireysel hem ticari nitelikleri bünyesinde barındıran esnaf ve gerçek kişi tacir müşterilerimizin finansal işlemlerini hızlı bir şekilde dijital platformlara aktardığını gözlüyoruz. Esnaflarımız; İşCep üzerinden POS işlemleri ile çalışma koşullarını takip ederek mevduat hesaplarının ayrıntılarını, ticari kredi bilgilerini, çek senet tahsilatlarını ve çek karnesine bağlı işlemleri kolayca görebiliyoruz. Ayrıca ‘ticari İşCep’ üzerinden paket tarife almak ve kalan kullanımlara hızlıca ulaşabilmek de mümkün.”

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK


85 bine yakın üyesi bulunan “İŞ’TE KOBİ” internet sitelerinin de esnaflara yol gösterici içerikte olduğunu belirten Şimşek, www.istekobi.com.tr adresinde işini tanıtan, sunduğu hizmet ve ürünlerle ilgili ilan veren üye sayısının ise 12 bini geçtiğini söyledi. Şimşek, “Üyeler girişimcilik, vergi-muhasebe, tarım ve hayvancılık gibi 17 farklı konuda ihtisas sahibi uzmana soru yönlendirerek ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanıyor. Bugüne kadar 9000’i aşkın soruya yanıt verildi. Esnafımızın vakti dar, her işi kendileri yapıyor, buradan aldıkları yanıtlarla işlerini kolaylaştırmada yardımcı oluyoruz” dedi.

Haberin Devamı