Gündem Sahte albaydan 250 bin liralık vurgun

Sahte albaydan 250 bin liralık vurgun

Paylaş
Sahte albaydan 250 bin liralık vurgun

Sahte albay, firmaları askeri ihalelere sokma yalanıyla 250 bin lira dolandırmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin açtığı gıda ve ilaç ihalelerine sokma vaadiyle 4 ayrı şirketi 250 bin TL dolandırdıkları ileri sürülen biri emekli yüzbaşı 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin dolandırıcılık yaptıkları sırada işyerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Haberin Devamı

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na 30 Eylül 2010 tarihinde başvuran Vivasan adlı şirketin yetkilisi Ömer S., Türk Silahlı Kuvvetleri’nin açtığı ihaleye sokacakları yalanını söyleyen 3 kişinin kendilerini 106 bin lira dolandırdıklarını bildirdi. Ömer S. şikayet dilekçesinde “Kendisini albay olarak tanıtan kişi birisiyle birlikte yanıma geldi. İlk gelişinde resmi albay kıyafetiyle gelmişti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı 62 milyon 500 bin liralık ilaç ve diş macunu ihalesini kazanmamızı sağlayacaklarını söylediler.

TEMİNAT BEDELİ 106 BİN LİRA

İhaleye girmek için de teminat bedeli olarak 106 bin lira vermemizi istediler. Bizden parayı nakit alıp resmi saymanlık makbuzu verdiler. Bizimle ihaleye kadar geldiler. Ardından ortadan kayboldular. İhaleyi kazanamayınca askeri yetkililere sorduk ve dolandırıldığımızı anladık. Hem bizden ihale teminat bedeli 106 bin lira aldılar hem de ihaleye gireceğiz diye malların siparişlerini vererek büyük zarara uğradık" dedi.

Haberin Devamı

Savcılığın talimatı üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce olayla ilgili çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında şirketin güvenlik kamera görüntüleri incelendi. İncelemede, iki kişinin şirkete geliş gidişleri ve şirket yetkilisi Ömer S. ile görüşmeleri kameraya yansıdığı ortaya çıkarıldı.



RESMİ ASKERİ ÜNİFORMALI

Görüntünün birinde biri resmi askeri elbiseli iki kişi merdivenlerde şirket yetkilisi tarafından uğurlanırken görülüyor. Diğer görüntüde ise, şirket yetkilisi Ömer S.’nin makamına iki kişi giriyor. Biri şirket yetkilisiyle tokalaşıp otururken kendisini albay olarak tanıtan kişi ise daha samimi yaklaşarak Ömer S.’ye sarılıyor. İki kişinin Ömer S. ile bir süre karşılıklı konuşurken görülüyor.

Bu görüntülerden yola çıkan polis, dolandırıcılık zanlılarının kimlik ve adreslerini belirledi. Ardından Avcılar, Esenler, Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen operasyonlarda, Köksal B.(43), Muharrem T.(53) ve Orhan Ö.(57) yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, sahte oldukları düşünülen çok sayıda ihale giriş evrakları ve mühürler ele geçirildi. Ele Geçirilen belgeler sahte olup olmadıklarının tespiti için Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların dolandırıcılık olayını kabul ettikleri ifadelerinde birbirlerini suçladıkları öğrenildi. Zanlılardan kendisini albay olarak tanıttığı tespit edilen Muharrem T.’nin 1986 yılında mitingde yaralandığı için yüzbaşı rütbesindeyken malulen emekliye ayrıldığı ortaya çıktı. Köksal B.’nin daha önceden benzer suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi.

Yapılan soruşturmada, aynı kişilerin yine Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ihalelere sokacakları yalanıyla farklı zamanlarda 3 ayrı firmayı aynı şekilde dolandırdıkları tespit edildi.

Zanlıların böylece 4 ayrı şirketten aynı yöntemle 250 bin lira alarak dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Haber-Kamera / Mehmet AKTARAN, İstanbulDHA

Haberin Devamı