Gündem Sahte alkolden gözaltına alınanların sayısı 21 oldu

Sahte alkolden gözaltına alınanların sayısı 21 oldu

Paylaş
Sahte alkolden gözaltına alınanların sayısı 21 oldu

İstanbul'da sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi

Polis, yaklaşık 5 bin şişe ölümcül içkinin piyasada olduğunu tespit etti. Sahte içki şişelerinin çoğu ele geçirildi ama yetkililer vatandaşları uyarıyor: 'Ucuz içkiden uzak durun'

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Karaköy’de metil alkol sattıklarını tespit ettiği iş yeri sahibi 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38253","38253","201510","38253-382495.jpg","1", "0","Sahte içki operasyonunda gözaltına alınan 21 kişi adliyede");

5 BİN ŞİŞE ÖLDÜREN İÇKİYİ PİYASAYA SÜRMÜŞLER

İstanbul’da ölümlere neden olan sahte içki operasyonunu yürüten polis yaklaşık 5 bin şişe ölümcül içkinin piyasada olduğunu tespit etti. Sahte içki operasyonları sonucu bu şişelerden büyük çoğunluğunun ele geçirildiği öğrenildi. Yetkililer vatandaşları uyararak "Ucuz" içkiden uzak durmalarını istedi. Polis ölümlere sebep olan Metil alkolün satıldığı yeri tespit etmek için çemberi daraltıyor.

UZUN SÜREDİR BU İŞİ YAPIYORLARMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişilerin resmi ifadeleri alınıyor. Yapılan ilk sorgularında yaptıkları sahte içkinin ölümcül olduğunu bilmediklerini söyleyen şüphelilerin uzun süredir bu işi yaptıklarını anlattıkları öğrenildi.

İKİ ÜRETİCİNİN İÇKİLERİ İNSANLARI ZEHİRLEMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüpheliler arasında bulunan 4 üreticinin ikisinin metil alkol kullanarak içki hazırladığı tespit edildi. Bu üreticilerden piyasa dağıtılan içkilerin insanları zehirlendiği ölümlere ve yaralanmalara neden olduğu belirtildi. Şu ana kadar yapılan soruşturmada piyasaya 5 bin şişe zehirli içkinin dağıtıldığı operasyonlarla bu sayının büyük çoğunluğunun ele geçirildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin sahte içkiyi koyacakları şişeleri Beyazıt’ta bulunan Polonya pazarından temin ettikleri öğrenildi.