Gündem Sahte kimlikle cep telefonu dolandırıcılığına 2 gözaltı

Sahte kimlikle cep telefonu dolandırıcılığına 2 gözaltı

Paylaş
Sahte kimlikle cep telefonu dolandırıcılığına 2 gözaltı

Zonguldak'ta sahte kimlik kullanarak GSM hattı ile birlikte aldıkları cep telefonlarını piyasaya değerinin altında sattıkları iddiasıyla 2 kadın gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul’dan kente gelen Türkmenistan uyruklu 31 yaşındaki M.S. ve Kars nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki C.P.’yi, sahte kimlikle bir GSM operatörü bayisinden faturalı hat ve cep telefonu alırken suçüstü yakaladı.

Kadınların üzerinde yapılan aramada sahte kimlik ve farklı ikamet belgeleri çıktı. Kadınların Karabük, Kastamonu, Kütahya ve Kocaeli’de GSM operatörü bayilerinden sahte kimliklerle GSM hattı ve tarifeye ek ücret eklenmesi karşılığında cep telefonu aldıkları, telefonları daha sonra başka bayilere değerinin altında sattığı belirlendi. Şüpheli kadınlar, polisteki sorgularının ardından, ’Resmi belgede sahtecilik’ ve ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. İki kadın, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece yurt dışı yasağı getirilip adli kontrol şartı uygulaması ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı