Türkiye (Son Dakika) Sahte polise meydan dayağı!

Sahte polise meydan dayağı!

Paylaş
Sahte polise meydan dayağı!

Adana'nın Karataş ilçesinde yaşayan ev kadını 45 yaşındaki Cansel C.'yi cep telefonundan arayıp, kendisini polis olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını iddia edip para isteyen 30 yaşındaki Ramazan D.'yi vatandaşlar dövdü

Cansel C.’yi cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek soruşturma için elden para istedi. Ayrıca ne kadar nakit parası olduğunu da sordu. Paniğe kapılan C., oğlunun düğünü için biriktirdiği 15 bin lira ve 4 altın bileziği olduğunu anlattı. Şüpheli de "Hepsini getir. Biz seni sonra tekrar arayacağız" diyerek telefonu kapattı. Bu sırada dolandırılacağını fark eden Cansel C., İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek olayı anlattı.

Haberin Devamı

Şüpheliyi yakalamak için plan hazırlayan polis, Cansel C.’ye kendisini arayanlara randevu vermesini istedi. Şüphelilere istedikleri parayı ödemek için randevu veren Cansel C., ilçe merkezinde içine gazete kağıdı doldurduğu siyah poşetle beklemeye başladı. Çevrede güvenlik tedbiri alan polis, Cansel C.’nin yanına yaklaşıp elindeki poşeti isteyen Ramazan D.’yi yakaladı.

Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar, sivil polislerin engelleme çabalarına rağmen Ramazan D.’yi öldüresiye dövdü. Sivil polisler tarafından yakındaki bir okula götürülen Ramazan D.’nin linç edilmesi güçlükle önlendi.

Şüpheli sorgulanmak üzere karakola götürülürken, ilçe çıkışında araçta bekleyen diğer şüpheli 22 yaşındaki İbrahim K. da gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Sefa ÜNAL / DHA