Sahurda ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

23 Nisan 2020, Perşembe 20:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Peynir salatası tarifi

Peynir salatası tarifi

Peynir salatası malzemeleri

  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Bir kaç dal taze soğan
  • Zeytin yağı
  • Tuz

Peynir salatası yapılışı

Domates ve biberleri ince ince doğrayın. Maydanoz ve soğanı da ince bir şekilde kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp peynirin tuzuna göre az tuz serpin. Servis tabağına alıp üzerine az zeytin yağı gezdirip servis edin.


Domatesli peynirli kiş tarifi

Domatesli peynirli kiş tarifi

Domatesli peynirli kiş malzemeleri

  • 100 gram tereyağı ya da margarin(soğuk)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kiş üzeri için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 10-12 adet kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biberiye

Kiş yapılışı

Soğuk yağ küp küp kesilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak hamur yapılır. Fazla yoğrulmamalı aksi halde yağ yumuşar ve daha fazla un ister. Yuvarlak kalıba hamur eşit şekilde yayılır. Kenarları hafif yukarı doğru kaldırır. Çatal ile hamur birkaç yerden delinir. Hamurun üzerine krema eklenir. Beyaz peynir ilave edilir. Kiraz domatesler ikiye bölünür ve üzerine dizilir. Zeytinyağı, tuz ve biberiye gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200° fırında en az 50 dakika kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk servis edilir.


Yoğurtlu börek tarifi

Yoğurtlu börek tarifi

Yoğurtlu börek malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 300 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı susam

Yoğurtlu börek yapılışı

Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Yoğurdu güzelce çırpın mayonez kıvamında olmalı, gerekirse çok az su ilave edip tekrar çırpın. Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her yeri yağlanacak şekilde yağlayın.Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık alın bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Üstüne ikinci yufkayı yayın, aynı işlemleri yapın ve 3. Yufkayı da serip aynı işlemleri yaptıktan sonra bir bıçak yarımı ile yufkanızı önce ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8'e olacak şekilde kesin. Geniş kenarından ucuna doğru biraz gevşek bir sigara böreği sarar gibi sarın.Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayın, böylece 64 adet minik yoğurtlu böreğiniz olacak. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 3 - 4 yaprak taze nane

Yumurta salatası yapılışı

Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.


Çılbır tarifi

Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Humuslu tabuleli köfte tarifi: Humuslu tabuleli köfte nasıl yapılır?