Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

27 Nisan 2020, Pazartesi 15:23 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Kapalı kıymalı pide tarifi

Kapalı kıymalı pide tarifi

Kapalı kıymalı pide malzemeleri

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • Yarın çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Kapalı kıymalı pide yapılışı

Un ve tuzu derin bir kap içerisine alın ve karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Ortada açtığınız boşluğa instant mayayı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Kıvam aldığında avuç içinizle hamuru bastırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın. Hamur hazır olduğunda üzerini nemli bezle örtün ve 40 dakika bekletin. İç harcı için; soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine kıymayı ekleyerek kavurun. Kıyma renk almaya başladığında üzerine soğan ilave edin ve karıştırın. Soğanlar yumuşadığında karışımın içerisine biber, domates püresi, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Kıymalı harcı, suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğuması için bir kenarda bekletin. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahta, uzunlamasına açın. Hamurlar yaklaşık 30 cm uzunluğuna geldiğinde, soğuyan harcı hamurların ortasına eşit bir şekilde yayın. Kenarda kalan hamur parçaları ile harcın üzerini kapatın ve sabitlemek için hamura hafifçe bastırın. Pideleri spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Küçük bir kasede zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Ardından karışımı, fırça ile pidelerin üzerine sürün. Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Kaygana malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

Kaygana yapılışı

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın. Krep tavasını ocakta ısıtın. Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Altlı üstlü çevirerek kızartın. Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.


Kayısılı enerji bar tarifi

Kayısılı enerji bar tarifi

Kayısılı enerji bar malzemeleri

  • 10 adet kuru hurma 
  • 8-10 adet kayısı
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi 
  • 1 yemek kaşığı beyaz damla çikolata
  • 1.5 çay bardağı yulaf ezmesi

Kayısılı bar yapılışı

Çekirdeklerini çıkardığınız kuru hurmaları ve kayısıları mutfak robotuna aktarın. Chia tohumu ile tarçını ekleyin ve püre haline gelene kadar ezin. Kabak çekirdeği içini, beyaz çikolatayı ve yulaf ezmesini de ilave edip hafifçe karıştırın. Karışımı mutfak robotundan alın, yağlı kağıt serili küçük bir tepsiye aktarın. Spatula ile iyice düzeltin. Enerji barlarının iyice sertleşmesi için buzdolabına kaldırın. Birkaç saat beklettikten sonra kayısılı enerji barlarını 16 eşit parçaya bölüp servis yapın.


Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Keşkek malzemeleri

  • 300 gram dövme buğday
  • 100 gram nohut
  • 5,5 bardak su
  • 750 gram kemikli koyun eti
  • 60 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Keşkek yapılışı

Nohutları ve buğdayları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün önce etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyerek tel tel olmasını sağlayın. Nohut ve buğdayları süzüp büyük ve genişi bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edip, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin. Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.


Akıtma tarifi

Akıtma tarifi

Akıtma malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma yapılışı

Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpın. Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan bir hamur elde edilmesi gerekir. Tavayı kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya yayın. İki tarafını da güzelce pişirin. Sıcak olarak servis edin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (27 Nisan 2020)