Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

29 Nisan 2020, Çarşamba 15:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Balon bazlama tarifi

Balon bazlama tarifi

Balon bazlama malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Balon bazlama yapılışı

Yoğurma kabına un ve tuzu koyup ortasına çukur açın. Çukur kısmına ılık su, instant maya, şeker ve zeytinyağı ilave edin. Unu yavaş yavaş kenarlardan ortaya doğru alarak yoğurmaya başlayın. Hamur ne kadar yumuşak olursa bazlama da o kadar yumuşak olur. Hamur ele yapışıyorsa elinizi hafif yağlayın. Hamur toplandığında üzerini streçle sarıp 1 saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta eşit parçalara ayırıp istenilen boyutta açın. Yarım cm kalınlığında açılan hamuru, önceden ısıtılmış yapışmaz tavaya hamuru koyun ve kontrollü ateşte pişirmeye başlayın. Hafif kabarmaya başladığında bir tur çevirin. Pişene kadar bir kaç tur çevirin. 


Fırında baharatlı patates tarifi

Fırında baharatlı patates tarifi

Fırında baharatlı patates tarifi malzemeleri

  • 3 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında baharatlı patates yapılışı

Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.


Sosis kızartma tarifi

Sosis kızartma tarifi

Sosis kızartma malzemeleri

  • 1 paket parmak sosis
  • Zeytinyağı
  • Ketçap 
  • Mayonez

Sosis kızartma yapılışı

Ufak sosisleri alın ister iki ucuna çentik atın isterseniz sadece göbek kısmına ufak bir çizik atın. Yağı kızdırdığınız tavaya koyun ve kızarana kadar pişirin. Yanında ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.


Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart malzemeleri

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 adet salkım domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Milföy hamurundan domatesli tart yapılışı

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tartlara derinlik vermesi için orta kısmından bir aparat yardımıyla ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın. Böylece milföyün ortası boş, dört adet kare çerçeve elde etmiş olacağız. Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın. Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak milföy tartlarını kekikle sıcak servis edin.


Fındık ezmesi tarifi

Fındık ezmesi tarifi

Fındık ezmesi malzemeleri

  • 1/4 su bardağı çiğ fındık
  • Kaya tuzu
  • Doğal bal veya pekmez
  • Bir miktar su

Fındık ezmesi yapılışı

Çiğ fındıkları fırında veya tavada 5 dakika kavurun. Kavrulan fındıkları mutfak robotuna ekleyin. Fındıkları, püre hale gelene ve yağını salana kadar çekin. İçerisine bir miktar kaya tuzu ekleyin. İstediğiniz kadar bal veya pekmez ekleyin. Yeniden mutfak robotunda çekin ve kolay karışması için bir miktar su ekleyin.

Unsuz çikolatalı kurabiye tarifi

Unsuz çikolatalı kurabiye tarifi

Unsuz çikolatalı kurabiye malzemeleri

  • 1 su bardağı damla çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Unsuz çikolatalı kurabiye yapılışı

İlk olarak çikolatalar benmari usulü eritilip soğumaya bırakılır. Karıştırma kabına yumurtanın sarısını ayırıp beyazı eklenir ve çırpılmaya başlanır. Üzerine bir tutam tuz eklenir. Yavaşça pudra şekeri eklenir ve çırpma işlemine devam edilir. Harca nişasta ve kakao ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Son olarak katı kıvamlı harca bütün damla çikolataları ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın kağıdı serili tepsiye biter kaşık harçtan koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin, Kurabiyeler çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. 


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (29 Nisan 2020)