Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

30 Nisan 2020, Perşembe 17:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Kıymalı krep börek tarifi

Kıymalı krep börek tarifi

Kıymalı krep börek malzemeleri

  • 350 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krep için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı krep börek yapılışı

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen göstererek güzelce çırpın. Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın. Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin. Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın. Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın. Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin.


Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası tarifi

Kaşarlı domates salatası malzemeleri

  • 3 orta boy domates
  • 100 gram kaşar peynir
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Kaşarlı domates salatası yapılışı

Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz. Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstünede zeytinyağı gezdiriyoruz.


Açma tarifi

Açma tarifi

Açma malzemeleri

  • 600 gram un
  • 250 ml su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Maya
  • Bir tutam tuz
  • 50 ml sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Açma yapılışı

Derin bir yoğurma kabında bütün malzemeler birleştirilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur bezelere ayrılır. Her beze ceviz büyüklüğünde olur. Bezeler ortalama 15 dakika kenarda dinlendirilir. Dinlenen bezeler uzun ince şekilde açılır. İki açılmış hamuru birbirine dolayarak sarıp sonra halka şekli verilir. Bütün hamurlar için bu işlem uygulanır. Daha sonra üzerine eritilmiş çok az margarin sürülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Humus tarifi

Humus tarifi

Humus malzemeleri

  • 400 gram konserve nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tuz, karabiber

Humus yapılışı

Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. 


Bülbül yuvası böreği tarifi

Bülbül yuvası böreği tarifi

Bülbül yuvası böreği malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Bülbül yuvası yufkalarını ıslatmak için

  • Yarım bardak su
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bülbül yuvası beşamel sos
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1,5 su bardağı süt

Bülbül yuvası böreği yapılışı

Yufkaları ıslatıp üst üste koyalım. Üst üste sıralanan yufkaları 8 eşit parçaya bölelim. Sandal şekli verelim. İçerisine kıymalı patlıcanlı iç harcından koyalım. Üzerine hazırladığımız beşamel sosu dökelim. 180 derecede kızarana kadar pişirelim, son aşamada kaşar rendesi koyalım. Peynir eriyip hafif kızarana kadar fırınlayalım. Ilık servis edelim.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ispanaklı makarna dolması tarifi: Ispanaklı makarna dolması nasıl yapılır?