Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

01 Mayıs 2020, Cuma 16:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Peynirli tava böreği tarifi

Peynirli tava böreği tarifi

Peynirli tava böreği malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

Peynirli tava böreği iç harcı

  • Maydanoz
  • Tulum peyniri
  • Lor peyniri
  • Beyaz peynir

Peynirli tava böreği yapılışı

Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek peynirlerle maydanozu üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.


Sucuk sote tarifi

Sucuk sote tarifi

Sucuk sote malzemeleri

  • Dilimlenmiş sucuk
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sucuk sote yapılışı

Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın. Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın. 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.


Hamur kızartması tarifi (Pişi tarifi)

Hamur kızartması tarifi (Pişi tarifi)

Hamur kızartması malzemeleri (Pişi malzemeleri)

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hamur kızartması yapılışı (Pişi yapılışı)

Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri bir kaba ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz kaba 3 su bardağı yağı ekleyin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.


Hellim peyniri kızartması tarifi

Hellim peyniri kızartması tarifi

Hellim peyniri kızartması malzemeleri

  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • Tereyağı

Hellim peyniri kızartması yapılışı

Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin. Daha sonra çıkartın süzülsün. Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin. Yağ kızınca peynirleri ekleyin. Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.


Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 3 - 4 yaprak taze nane

Yumurta salatası yapılışı

Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Fıstıklı revani tarifi: Fıstıklı revani nasıl yapılır?