Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

02 Mayıs 2020, Cumartesi 15:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Patatesli tepsi böreği tarifi

Patatesli tepsi böreği tarifi

Patatesli tepsi böreği malzemeleri

  • 5 adet yufka

Patatesli tepsi böreği iç malzemesi:

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet haşlanmış patates
  • Yarım çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli tepsi böreği sosu İçin:

  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağına yakın süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
  • Tereyağı

Patatesli tepsi böreği yapılışı

Soğan teryağında kavrulur. Küçük küçük doğranmış patatesler ilave edilir ve tuz, karabiber eklenir. Biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Sos malzemeleri karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Tepsi tereyağı ile iyice yağlanır. Bir kat yufka serilir ve sostan biraz dökülür iyice her yerine bulaştırılır. İç harçtan ekleyin ve üzerine yine yufka koyup soslayın ve harçtan ekleyin. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Böreğimizi dilimleyip üzerine kalan sostan dökün. Tereyağı parçaları da koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet malzemeleri

  • 1 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Taze soğanlı omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


Kabaklı börek tarifi

Kabaklı börek tarifi

Kabaklı börek malzemeleri

  • 2 rendelenmiş kabak
  • 4 yufka
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı börek yapılışı

Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın. İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın. Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yumurtasız menemen tarifi

Yumurtasız menemen tarifi

Yumurtasız menemen malzemeleri

  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Yumurtasız menemen yapılışı

Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayınç Hem kapya biberi hemde yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın. Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin. Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin. 


Sokak simidi tarifi

Sokak simidi tarifi

Sokak simidi malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı
  • ½ paket yaş maya
  • 1 su bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam (kavrulmuş susam bulamazsanız evde susamı siz kavurun)

Sokak simidi yapılışı

Un içerisine tuz ve şekeri ilave ediyoruz, suyun içerisine sıvı yağ ve mayayı atıyoruz, ikisini karıştırıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 8 dakika karıştırıp hamuru toparlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya bölerek rulo halini almasını sağlıyoruz. Tepsiye aldığımız 6 adet rulo hamurun üstünü streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız rulo hamurlar dinlendikten sonra işlemeye başlıyoruz . elimizle hamurları uzatarak açtıktan sonra iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. 

Pekmez ve susamlama ;

Derin bir kabın içerisine 1 bardak pekmez 2 bardak su koyup karıştırıyoruz. Diğer kaba ise yeteri kadar kavrulmuş susam koyuyoruz. Kavrulmuş susam bulamazsanız tavada yüksek ateşte çok kısa kavurabilirsiniz. Yağ dökmenize gerekmez susamın kendi yağı yeterlidir, çabuk kavrulacağı için çok uzun tutmanıza gerek yok. Daha sonra hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmez kabına daha sonra susam kabına atarak iyice pekmezi ve susamı yediriyoruz.

 Susamladığımız hamurları 30 dakika kadar üzerini tekrar ince bir bezle kapatarak bekletiyoruz. Tekrar olgunlaşan hamuru elimizle simitlerin ortasını açarak hamuru incelterek genişletiyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. Önceden ısınmaya bıraktığımız fırınımızda 200 derecede varsa buharlı fonksiyonda 20 dakika kadar pişiriyoruz. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Pastırmalı tarhana çorbası tarifi: Pastırmalı tarhana çorbası nasıl yapılır?