Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

04 Mayıs 2020, Pazartesi 16:27 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet bayat ekmek

Yumurtalı ekmek yapılışı

Bir kasede yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biber iyice çırpılır. Dilimlenmiş bayat ekmekler bu karışımı bandırılır. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılır. Sıcak servis edilir.


Evde tırnak pide tarifi

Evde tırnak pide tarifi

Evde tırnak pide malzemeleri

  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt

Evde tırnak pide yapılışı

Derin bir yoğurma kabına mayayı alın ve üstüne ılık suyu ilave edin. Maya eriyene dek elinizle karıştırın. Ardından hamur için gerekli olan diğer malzemeleri de ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabın ağzını streç filmle kapatın ve sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saatin sonunda kabarmış olan hamurunuzu alın ve 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı biraz un ve bir merdane yardımıyla oval bir şekilde açın. Üstüne parmak uçlarınızla şekiller verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine çırpılmış yoğurdu bir fırça yardımıyla güzelce sürün ve önceden ısıtılmış 240 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.


Çedar peynirli bisküvi tarifi

Çedar peynirli bisküvi tarifi

Çedar peynirli bisküvi malzemeleri

  • 113 g tereyağı (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri (Oda ısısında)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı un

Çedar peynirli bisküvi yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve rendelenmiş çedar peynirini bir cam kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Kabartma tozu, tuz ve biberi ekleyin. Azar azar unu ekleyerek mikserin düşük hızı ile 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralık bırakarak 6 cm uzunluğunda sıkın. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, hafifçe kızarana kadar yaklaşık 13-15 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra bisküvileri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.


Kapalı kıymalı pide tarifi

Kapalı kıymalı pide tarifi

Kapalı kıymalı pide malzemeleri

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • Yarın çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Kapalı kıymalı pide yapılışı

Un ve tuzu derin bir kap içerisine alın ve karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Ortada açtığınız boşluğa instant mayayı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Kıvam aldığında avuç içinizle hamuru bastırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın. Hamur hazır olduğunda üzerini nemli bezle örtün ve 40 dakika bekletin. İç harcı için; soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine kıymayı ekleyerek kavurun. Kıyma renk almaya başladığında üzerine soğan ilave edin ve karıştırın. Soğanlar yumuşadığında karışımın içerisine biber, domates püresi, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Kıymalı harcı, suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğuması için bir kenarda bekletin. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahta, uzunlamasına açın. Hamurlar yaklaşık 30 cm uzunluğuna geldiğinde, soğuyan harcı hamurların ortasına eşit bir şekilde yayın. Kenarda kalan hamur parçaları ile harcın üzerini kapatın ve sabitlemek için hamura hafifçe bastırın. Pideleri spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Küçük bir kasede zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Ardından karışımı, fırça ile pidelerin üzerine sürün. Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yozgat böreği tarifi

Yozgat böreği tarifi

Yozgat böreği malzemeleri

  • Yarım kg. ıspanak
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram pastırma
  • Yarım kg. yufka

Yozgat böreğini kızartmak için:

  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • 1 adet domates

Yozgat böreği yapılışı

Ispanağı iyice temizleyin ve yıkayın. Daha sonra su eklemeden kısık ateşte kavurun. Kavrulan ıspanağı hafif ezin. Bu arada bir tavaya margarini alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun. Domatesi rendeleyerek ilave edin. Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın. En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin. Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun. Dilediğiniz şekilde sarın. En son olarak kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (04 Mayıs 2020)