Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

12 Mayıs 2020, Salı 18:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Sokak simidi tarifi

Sokak simidi tarifi

Sokak simidi malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı
  • ½ paket yaş maya
  • 1 su bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam (kavrulmuş susam bulamazsanız evde susamı siz kavurun)

Sokak simidi yapılışı

Un içerisine tuz ve şekeri ilave ediyoruz, suyun içerisine sıvı yağ ve mayayı atıyoruz, ikisini karıştırıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 8 dakika karıştırıp hamuru toparlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya bölerek rulo halini almasını sağlıyoruz. Tepsiye aldığımız 6 adet rulo hamurun üstünü streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız rulo hamurlar dinlendikten sonra işlemeye başlıyoruz . elimizle hamurları uzatarak açtıktan sonra iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. 

Pekmez ve susamlama ;

Derin bir kabın içerisine 1 bardak pekmez 2 bardak su koyup karıştırıyoruz. Diğer kaba ise yeteri kadar kavrulmuş susam koyuyoruz. Kavrulmuş susam bulamazsanız tavada yüksek ateşte çok kısa kavurabilirsiniz. Yağ dökmenize gerekmez susamın kendi yağı yeterlidir, çabuk kavrulacağı için çok uzun tutmanıza gerek yok. Daha sonra hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmez kabına daha sonra susam kabına atarak iyice pekmezi ve susamı yediriyoruz.

 Susamladığımız hamurları 30 dakika kadar üzerini tekrar ince bir bezle kapatarak bekletiyoruz. Tekrar olgunlaşan hamuru elimizle simitlerin ortasını açarak hamuru incelterek genişletiyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. Önceden ısınmaya bıraktığımız fırınımızda 200 derecede varsa buharlı fonksiyonda 20 dakika kadar pişiriyoruz. 


İki peynirli ekmek tarifi

İki peynirli ekmek tarifi

İki peynirli ekmek malzemeleri

  • Bayat ekmek dilimleri
  • 1 kase beyaz peynir 
  • 1/2 kase kaşar peyniri (peynirleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz)
  • 3-4 kaşık süt
  • İsteğe bağlı 1 yumurta
  • 2 sivri biber
  • 10 dal maydanoz
  • Kekik, pul biber ve az nane

İki peynirli ekmek üzeri için;

  • Domates dilimleri
  • Biberiye

İki peynirli ekmek yapılışı

İstediğiniz iki çeşit peyniri rendeleyin ve 3 - 4 kaşık süt ile kıvam almasını sağlayın. Kıvam verdiğiniz peynirlerin içerisine maydanoz, dilimlenmiş biberleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerine bir miktar tereyağ sürün ve hazırladığınız peynir karışımından üzerine ekleyin. Son olarak üzerine dilimlenmiş domateslerden ekleyip bir kaç dal biberiye koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartın.


Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kaşarlı patatesli mücver yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun.Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


Kalem börek tarifi

Kalem börek tarifi

Kalem börek malzemeleri

  • 1 paket üçgen yufka (24 adet)
  • Yada 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölün

Kalem börek içine:

  • 400 gram beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz (arzu eden)

Kalem börek sosu:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kalem börek üzerine:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalem börek üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

Kalem börek yapılışı

Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörek otu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. 


Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 3 - 4 yaprak taze nane

Yumurta salatası yapılışı

Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (12 Mayıs 2020)