Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

19 Mayıs 2020, Salı 18:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Biberli yumurta tarifi

Biberli yumurta tarifi

Biberli yumurta malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 4 tane uzun biber
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • Yağ

Biberli yumurta yapılışı

Tavaya yağ dökülür ve biraz kızdırılır. Bu arada yumurtalar bir kaseye kırılır ve iyice çırpılır. Biberler yıkanır ve ince ince doğranır. Tavada kızan yağın içerisine biberler eklenir. Ortalama 7 - 10 dakika kavrulan biberlerin üzerine çırpılmış yumurta eklenir. Yumurtaların üzerine tuz serpilir. Yumurta iyice pişince ocaktan alınıp servis edilir.


Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Kaygana malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

Kaygana yapılışı

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın. Krep tavasını ocakta ısıtın. Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Altlı üstlü çevirerek kızartın. Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.


Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kaşarlı patatesli mücver yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun.Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


Menemen tarifi

Menemen tarifi

Menemen malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • 4 gram kaya tuzu
  • 5 gram karabiber
  • 30 ml zeytinyağı

Menemen yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin içini temizleyip ince ince kesin. Yağ koyduğunuz tavada önce biberi, daha sonra domatesleri soteleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve yumurtaları arzu ettiğiniz kadar pişirip, ocağın altını kapatın.


Kalem börek tarifi

Kalem börek tarifi

Kalem börek malzemeleri

  • 1 paket üçgen yufka (24 adet)
  • Yada 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölün

Kalem börek içine:

  • 400 gram beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz (arzu eden)

Kalem börek sosu:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Kalem börek üzerine:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalem börek üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

Kalem börek yapılışı

Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörek otu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Peynirli sucuklu çörek tarifi: Peynirli sucuklu çörek nasıl yapılır?