Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

22 Mayıs 2020, Cuma 17:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Mücver tarifi

Mücver tarifi

Mücver malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demek maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Mücver yapılışı:

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.


Turşu kavurması tarifi

Turşu kavurması tarifi

Turşu kavurması malzemeleri

  • 500 gram taze fasulye turşusu
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Turşu kavurması yapılışı:

Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun. Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.


Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası malzemeleri

  • İstediğiniz miktarda yeşil zeytin
  • iki adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • İsteğe göre iki tane yeşil soğan
  • Bir tutam tuz
  • Arzuya göre pul biber
  • Bir tutam kekik
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Zeytin salatası yapılışı

İstediğiniz miktarlarda çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri bir servis tabağına ya da karıştırma kabına ilave edin. Ayrı bir yerde domatesi soyup ince ince doğrayın ve zeytinlere ilave edin. Ardından isteğe göre yeşil soğanı ve maydanozu da ince ince doğrayın ve ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağını ve pul biberi ilave edin harmanlayın.


Krep tarifi

Krep tarifi

Krep malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt ( isteğe bağlı yarı su yarı süt yapılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Pişirmek için tereyağ veya sıvı yağ

Krep yapılışı

Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.


Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • /2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet bayat ekmek

Yumurtalı ekmek yapılışı

Bir kasede yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biber iyice çırpılır. Dilimlenmiş bayat ekmekler bu karışımı bandırılır. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılır. Sıcak servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (22 Mayıs 2020)