Sahurda ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

24 Nisan 2020, Cuma 18:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Açma tarifi

Açma tarifi

Açma malzemeleri

  • 600 gram un
  • 250 ml su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Maya
  • Bir tutam tuz
  • 50 ml sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Açma yapılışı

Derin bir yoğurma kabında bütün malzemeler birleştirilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur bezelere ayrılır. Her beze ceviz büyüklüğünde olur. Bezeler ortalama 15 dakika kenarda dinlendirilir. Dinlenen bezeler uzun ince şekilde açılır. İki açılmış hamuru birbirine dolayarak sarıp sonra halka şekli verilir. Bütün hamurlar için bu işlem uygulanır. Daha sonra üzerine eritilmiş çok az margarin sürülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Mıhlama tarifi

Mıhlama tarifi

Mıhlama malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri

Mıhlama yapılışı

Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. 


Cevizli ballı kaymak tarifi

Cevizli ballı kaymak tarifi

Cevizli ballı kaymak malzemeleri

  • 1 paket kaymak
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay bardağı ceviz

Cevizli ballı kaymak yapılışı

Kaymağı rulo halinde tabağa alın. Üzerine cevizleri serpiştirin ve balı üzerinde gezdirin. Bu sunumun görseline bayılacaksınız.


Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver tarifi

Kaşarlı patatesli mücver malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kaşarlı patatesli mücver yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun.Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvıyağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


Tavada kadayıf böreği tarifi

Tavada kadayıf böreği tarifi

Tavada kadayıf böreği malzemeleri

  • 300 gram kadayıf

Tavada kadayıf böreği sosu için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada kadayıf böreği arası için

  • Dil Peyniri

Tavada kadayıf böreği yapılışı

İlk işlem olarak böreğin sosu hazırlanır. Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve yoğurt güzelce karıştırılır. Karışımda yoğurdun küçük küçük parçacıkları kalmamasına dikkat edin. Daha sonra orta boy düz bir tavaya kadayıfların yarısı döşenir. İyice bastırılıp sıkıştırılır. Hazırlanan sosun yarısı üzerinde gezdirilir ve dil peyniriyle üstü döşenir. Kalan kadayıflar da üzerine eklenir ve bir bardak yardımıyla bastırırsanız boşluk kalmaz. Son kalan sosu da kadayıfların üzerinde iyice gezdirilir. Yavaş yavaş pişen böreğin altını sürekli kontrol etmeliyiz. Altını üstünü iyice kızaran böreği sıcak servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Açma tarifi: Açma nasıl yapılır?