Sahurda ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

25 Nisan 2020, Cumartesi 17:02 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet malzemeleri

  • 1 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Taze soğanlı omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.

Bazlama tarifi

Bazlama tarifi

Bazlama malzemeleri

  • 3-4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı kadar ılık su

Bazlama yapılışı

Önce yaş maya ile şekeri karıştırın ve ılık su ile eritin. Ardından karışıma unu ve tuzu ilave edin. Tuzunu da ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak yarım santimetreden daha kalın olacak şekilde açın. Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya bırakın. Yapışmaz tavanızı kızdırıp hamurları teker teker pişirmeye başlayın. Pişirirken 2 dakikada bir alt üst ederek iyice kabarmalarını sağlayın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Sıcak servis edin.


Sosis kızartma tarifi

Sosis kızartma tarifi

Sosis kızartma malzemeleri

  • 1 paket parmak sosis
  • Zeytinyağı
  • Ketçap 
  • Mayonez

Sosis kızartma yapılışı

Ufak sosisleri alın ister iki ucuna çentik atın isterseniz sadece göbek kısmına ufak bir çizik atın. Yağı kızdırdığınız tavaya koyun ve kızarana kadar pişirin. Yanında ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.


Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması tarifi

Yumurtalı ekmek kızartması malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet bayat ekmek

Yumurtalı ekmek yapılışı

Bir kasede yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biber iyice çırpılır. Dilimlenmiş bayat ekmekler bu karışımı bandırılır. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılır. Sıcak servis edilir.


Tava böreği tarifi

Tava böreği tarifi

Tava böreği malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

Tava böreği yapılışı

Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.


Tahıllı simit tarifi

Tahıllı simit tarifi

Tahıllı simit malzemeleri

  • 2, 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya

Tahıllı simit üzeri için

  • 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • Keten tohumu veya chia tohumu
  • Ay çekirdeği içi

Tahıllı simit yapılışı

Karıştırma kabına unu ekleyelim ve ortasında delik açalım. Delik bölümüne ılık sütü, balı ve mayayı ekleyip aktif hale getirelim. Unun üzerine tuz ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 40 dakika kenarda bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım. Mayalanma süresi bitiminde hamurdan parçalar kopartıp simit şeklini verelim. Bir tabakta keçiboynuzu özünü suyla karıştırarak kıvamını açalım ve elimizde hazırladığımız simitleri bu karışıma batıralım. Daha sonra çekirdek ve keten tohumlu karışıma simidi batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin içine alalım.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 12 - 18 dakika pişirelim.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ramazan ayı için hafif tatlı önerileri