Gündem Sakarya eski Emniyet Müdürü Aktaş aranıyor

Sakarya eski Emniyet Müdürü Aktaş aranıyor

Paylaş
Sakarya eski Emniyet Müdürü Aktaş aranıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında Sakarya'da polis memurları Erkan Ö, Mustafa I, Ahmet Y. ve Gökhan A, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde oturan eski komiser Zahir T. ile Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet D. gözaltına alınarak Adapazarı'na getirildi. 6 istihbarat şubesi polisi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek

Soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken 17 Aralık soruşturması sonrasında merkeze alınan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile görevden alınan Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ve polis memuru Abdülhamit A. hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, İzmir'de bir süre önce paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Sakarya Eski Emniyet Müdürü Ali Birkay da bulundu.

ERGENEKON’UN KİLİT İSMİ

Sakarya'da yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Ergenekon Operasyonu'nu 2007 yılında düzenleyen ekibin önde gelen isimlerinden biri olarak İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarında bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde terör, mali suçlar, güvenlik ve organize şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. Mustafa Aktaş 2009 yılında Ağustos ayında yapılan terfi sonucunda Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanmış daha sonra da Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti

AĞIR CEZADA

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Mustafa Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından emekliye sevk edilmişti. Aktaş hakkında Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken yine aralarında politikacı, belediye başkanları, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu kişileri yasa dışı olarak dinledikleri iddiasıyla 8 emniyet mensubuyla birlikte Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanıyor.

Aktaş ile birlikte görev yapan İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça hakkında ise yasa dışı telefon dinlemesi yaptırdığı iddiasıyla 32 kere meslekten ihraç kararı verilmişti.

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (DHA)