Adapazarı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ihracatı artırmaya yönelik proje örnek oluyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ihracatı artırmaya yönelik proje örnek oluyor

Paylaş
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ihracatı artırmaya yönelik proje örnek oluyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ihracatı artırmaya yönelik proje örnek oluyor

Aziz GÜVENER/AADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası, ihracatı artırmaya ve firmaları ihracatı artırmaya yönelik projeleriyle örnek oluyor.

SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu ve Sakarya Üniversitesi tarafından 2014 yılında geliştirilen üniversite bünyesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin SATSO üyesi firmalarda staj yapmasını ve firmaların ihracat yapmak için yeni pazarlar keşfetmesini sağlayan Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi (UPEP) çeşitli illerde örnek alınarak uygulanmaya başladı. İlk defa SATSO ve SAÜ işbirliği ile Sakarya’da uygulanmaya başlanan proje ile ihracat yapan büyük firmaların ihracatlarının geliştirilmesinin yanı sıra küçük ölçekli işletmelerin de ihracata kazandırılması hedefleniyor. Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin kendi ülkeleri ile şehir arasında bir ticaret köprüsü oluşturmaları, firmaların yeni pazar arayışlarına destek olmaları, karşılıklı ticarette kültür ve yabancı dil eksikliklerinin giderilmesi gibi birçok fayda sağlanıyor. Uygulanmaya başladığı günden itibaren elde edilen başarılar ve sağladığı avantajlar sayesinde UPEP, Ankara, Kocaeli, Mersin, Gaziantep, Adana ve Erzurum gibi illerde kurumlar tarafından örnek alınarak uygulanmaya başladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, şehrin ihracat kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir çalışma olan UPEP’in önemine değinerek, “Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonumuz ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile geliştirdiğimiz ve 2014 yılından beri devam ettirdiğimiz Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi şehrimizdeki ihracata olumlu katkılar sunuyor. Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. İşletme Fakültesi Hakan Tunahan ise “İşletme Fakülteleri Birliği ve Akreditasyon Kurumu tarafından global anlamda en değerli 30 eğitim inovasyonundan biri olarak seçilen UPEP, şehrimizin ve ülkemizin ekonomik katma değerini üst seviyeye çıkaran, sağladığı katkılar ile dikkat çeken uzun soluklu bir projedir.” dedi.

Haberin Devamı