Siyaset Sakık'tan Twitter'da "özerlik" açıklaması
Paylaş
Sakık'tan Twitter'da "özerlik" açıklaması

Sırrı Sakık, son günlerde gündemde olan çalıştay ve özerklik ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Twitter'daki o açıklamalar:

-Dün Irak Cumhurbaşkanı Sayın Talabani ile beraberdik, sorunları birlikte konuştuk.

Haberin Devamı

-Kendisi Özal dan bugüne kadar çözüm için çaba sarfeden bir aktör, bu çabanın ülkenin içişlerine bir müdahale değil, kardeş ülkede kardeşçe katkı sunma çabası olarak değerlendirilmeli. Ülkemizin ilk kez barışa daha da yakın olduğunu kendisi de beyan etti.

-Bu kadar ağır sorunların tabi ki bir kaç ay içinde çözülemeyeceğini, zamanın yardımına ihtiyaç olduğunu biliyoruz.

- Demokratik özerklik projesi bir ayrışma projesi değil, herkesin kendi kimliğiyle birlikte yaşadığı bir bütünleşme projesidir.

- Türk'ün Türk gibi Kürt'ün Kürt gibi Laz'ın Laz gibi Ermeni'nin Ermeni gibi yaşadığı insani bir projedir.

-Bu proje Cumhuriyet'in kuruluş ruhuna aykırı değildir.1920’lerde Mustafa Kemalde bunu seslendirmiştir.

Haberin Devamı

- Bu modeli tartışırken Savcı ve Yargıçları göreve çağırarak değil, birbirimizi dinleyerek hareket etmeliyiz. -Birlikte yaşamanın yolu, birlikte var olabilmekten geçiyor.

- Bu bir çalıştaydır. Konuşulur tartışılır, biz bu iklimi yaratmaktan yanayız.

- AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Çelik'in u talebe suikast mantığıyla yaklaşması talihsiz bir açıklamadır.

- Kendisi de iyi bilir ki suikastlar ve cinayetler karanlıkta ve kar maskeleriyle işlenmiştir bu coğrafyada bize karşı. Suikast kültürü kalleş bir kültürdür..bunlar karanlıkta arkandan gelip enseye silah dayayanlardır.

-Ha bu arada unutmadan karşı çıktığınız özerklik dünyada 76 ülkede uygulanmakta ve hiçbiri de suikast olarak algılanmamaktadır. Biz söylediklerimizi açık ve şeffaf bir şekilde ifade eden bir kültüre sahibiz. Suikast kültürünü bilmeyiz.