Salamura yeşil zeytin nasıl kurulur? Salamura yeşil zeytinin püf noktaları
Zeytin Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden. Kış hazırlıklarının yavaş yavaş sonlarına geldiğimiz bugünlerde evde salamura zeytin yapımı merak edilen konular arasında. Peki, Salamura zeytin nasıl kurulur? İşte Salamura yeşil zeytin yapımının püf noktaları…
Salamura yeşil zeytin nasıl yapılır?
Malzemeler
1 kg yeşil zeytin
2 kaşık tuz
2 yemek kaşığı kaya tuzu
Kavanoz veya şişe
Zeytini lezzetlendirmek için
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
Salamura yeşil zeytin nasıl yapılır?
Zeytinleri yıkayın. Kötü, ezilmiş veya çürümüş olanları ayıklayın. Zeytinin acısını çıkarmak için çizme, kırma veya çizmeden salamura gibi yöntemlerle acısı çıkarılmalıdır. Hemen olmasını istiyorsanız çizmek daha iyi olacaktır.
Çizilen veya kırılan zeytinler kavanoza koyulur. Üzerine su ilave edilir. Ağzı kapalı bir şekilde bekletilir ve haftada bir suyu değiştirilir. Yaklaşık 2 hafta sonra lezzetlendirme işlemi için açmanız gerekir. Zeytinin acı suyu çıkıp yenilebilecek kıvama geldiği zaman tatlandırma yapılır.
1 kg için 4 yemek kaşığı kaya tuzu koymanız yeterli. 1 yemek kaşığı da limon tuzu ilave edin. Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur. Bir süre bekletilir. Kendiniz yenilebilir kıvama gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
Yenilebilir kıvama geldiğinde hakiki zeytinyağı ve limonun suyunu sıkarak servis edebilirsiniz. Limon dilimlerini servis ederken kullanmayı unutmayın.
Afiyet olsun
- Survivor’da cinsel hayat var mı? Acun Ilıcalı açıkladı
- İzzet Yıldızhan sır gibi sakladığı eşiyle seneler sonra ilk kez görüntülendi
- Gülşen Bubikoğlu'ndan duygusal Türker İnanoğlu paylaşımı
- Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'ndan şaşırtan açıklama: Kaç tane çocuk mahvoldu, sadece 4 tane mi sanıyorsunuz!
- İzel-Çelik-Ercan grubu yıllar sonra tekrar dağıldı