Siyaset 'Saldırıyı lanetliyoruz'
Paylaş
'Saldırıyı lanetliyoruz'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye Afrika'da önemli çalışmalarda bulunuyor. İnsani projelerle, hayat standartlarını yükseltmek için çalışmalarda bulunuyor. Bu gibi çalışmalardan rahatsız olanlar var. Bunları lanetliyoruz" dedi

Somali’de bulunan Türkiye Büyükelçliliği’ne yapılan saldırıda yaralananları güvenlik görevlilerini, tedavi gördükleri Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Çiçek, "Türkiye, Afrika’da önemli çalışmalarda bulunuyor. İnsani projelerle, hayat standartlarını yükseltmek için çalışmalarda bulunuyor. Bu gibi çalışmalardan rahatsız olanlar var. Bunları lanetliyoruz" dedi.

"TERÖR ÇAĞIMIZIN VEBASIDIR"

Teröre karşı uluslararası işbirliğinin olmadığını söyleyen Çiçek, "Terör çağımızın en büyük vebasıdır. Bu konuda uluslararası iş birliği yok malasef. Bunun en büyük tipik örneklerinden biri de bu saldırıdır. Ramazan ayında bizleri üzen katliamlar saldırılar oluyor. Bu tip vahşetin, saldırıların olması düşündürücü. Gerekli dersin çıkarılması gerekir. Cahiliye döneminde haram aylar denilen bu aylarda, kan dökülmezdi. Aradan geçen bu zamana rağmen Cahiliye dönemindeki bir anlayış yok" diye konuştu.

Haberin Devamı