Demre Salgından korunmak için sahile kaçıyorlar

Salgından korunmak için sahile kaçıyorlar

Paylaş
Salgından korunmak için sahile kaçıyorlar

Salgından korunmak için sahile kaçıyorlar

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde koronavirüs salgınından kaçanlar, sahillere akın ediyor. Demre sahilleri, özellikle 20 yaş ve altının sokağa çıkmasının serbest olduğu saatlerde yüzlerce insanla dolup taşıyor. Vatandaşlar arasında amatör balıkçılığın yaygınlaştığı da görüldü.

Demre'de hava sıcaklığının 20 dereceyi bulması üzerine ilçe sakinleri, koronavirüsten korunmak, temiz hava almak ve balık tutmak için sahillere akın etti. Çocuklarını da alan birçok Demreli, Çayağzı, Taşdibi, Kömürlük ve Beymelek plajlarını doldurdu. Çocukları sahilde oynayan vatandaşlar,balık yakalamak için denize olta attı.

İki oğluyla birlikte balık tutan Sebiha Matar Sarıca, "Hava çok güzel. Çocuklarım oynuyor, temiz hava alıyor. Ben de balık tutuyorum. Akşam yiyeceğimiz balığı tutma peşindeyiz" dedi.

Sahilde balık tutan Semra Yılmaz, "Evde sıkılıyorum. Kömürlük Plajı'na her gün geliyorum. Sosyal mesafeye uyarak, hem balık tutuyorum, hem de temiz hava ve bol güneş alıyorum. Deniz pırıl pırıl. Koronavirüsten, kalabalıktan kaçmanın en güzel yolu sahiller. Her gün yiyeceğim balığı tutuyorum. Aile bütçemize katkı sağlıyorum" dedi.

Halil Kocabaş ise "İşim olmadığı zaman hemen sahile geliyorum. Çünkü burada hava çok güzel. Deniz harika. Dün 3 kilo balık tuttum. Şu ana kadar 1 kilo balık tuttum. Her gün evde yiyecek balığı yakalıyorum. Hem de kendimi koruyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı