Spor Salih Uçan için müthiş iddia

Salih Uçan için müthiş iddia

Paylaş
Salih Uçan için müthiş iddia

Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın genç yıldızı Salih Uçan, ortaya atılan iddiaya göre Kuzey İrlanda maçının ardından soyunma odasında ölümden döndü

Vatan Gazetesi'nden Ali Can'ın haberine göre; genç Salih kısa süre önce ölümden döndü. İşte Can'ın yazdıkları...

"Alerjik reaksiyona bağlı ürtikerİN (kurdeşen) önüne geçmek için genç yıldız artık yanından iğne ayırmamalı...

Söz konusu sağlık olunca hassas oluyorsunuz. Hele de bu kişi ilk kez A Milli Takım’a çağrılmış, kariyerinde basamakları birer birer tırmanan genç bir oyuncuysa; acaba soyunma odasında yaşananları yazsam mı yazmasam mı diye çok ikilemde kaldım. Bir taraftan panik havası olsun istemedim, herkesin bir ailesi ve sevenleri vardır. Bir de önümüzde Belarus ile oynanacak hazırlık maçı. Bu açıklamayı kendime borç bildiğim için yazmak zorundaydım. Kaldı ki Salih, Kuzey İrlanda maçının hemen ertesi sabahı yapılan idmanda sahadaydı.

Haberin Devamı

İKİNCİ KEZ ALERJİK REAKSİYON

Kimse Salih’in alerjik rahatsızlığını bilmiyordu. Torku Konya ile yapılan ligin ilk maçında Salih, alerjik reaksiyona bağlı bir rahatsızlığı ilk kez yaşamıştı ve vücudunda kabarcıklar çıkmıştı. O gün bu rahatsızlık performansını da etkilemişti. F.Bahçe sağlık heyeti bütün tetkikleri yapmış, bu alerjinin sebepleri araştırılmıştı. Ancak Kuzey İrlanda maçı sonrası Salih ikinci kez alerjik reaksiyon vermişti ve bu sefer ki panik havasının da ötesinde oyuncunun yaşamını direkt olarak ilgilendiriyordu. Haberi yumuşatıp “Salih rahatsızlandı” şeklinde VATAN okurlarına duyurmuştuk, şimdi ise o gün yaşananları detaylarıyla aktarıyorum; Salih, yazması bile zor ama ölümden dönmüştü.

Kuzey İrlanda karşılaşması bitimi Salih’in (saha zeminindeki çimin gübresinden şüphe ediliyor) vücudu kaşıntı ve kızarıklıkla başlayan bir tepki verir. Bu tepki duşa girmeye hazırlanan Salih’i o kadar sıkıntıya sokar ki, yanı başındaki takım arkadaşlarının gözü üzerindedir. Salih, nefes alıp vermekte de zorlanmaya başlar. Bir anda futbolcular ne yapacağını bilmez halde bağırmaya başlar: Doktor kooşşşş!

SOĞUKKANLI DOKTOR REFLEKSİ

Milli Takım Doktoru Sarper Çetinkaya bağırışlar üzerine oyuncunun yanına geldiğinde Salih nerdeyse bilincini kaybetmek üzeredir, doktorun ilk bakışta gözüne kızarıklıklar takılır. Vücuttaki ani tepki fark edilmeyecek gibi değildir. Arkadaşlarının ayakta tuttuğu Salih’i yere bile yatırmaya vakit harcanmadan bağırışlar arasında iğne yapılır. Bu iğneyle birlikte önce nefes alışı sonra da kızarıklıları takip edilir. Nefes borusundaki şişlik de iner. Soğukkanlılık ve doktor refleksi Salih’i yaşama bağlar.

Tıp dilinde alerjik reaksiyona bağlı ürtiker (halk arasındaki söylenişiyle kurdeşen) olarak geçen bu durum hiç de yabana atılacak cinsten değil. Mutlak suretle Salih’in bu alerjik tepkisi sebepleriyle araştırılmalı. Öyle ki uzmanlar yanında iğneyle dolaşması gerekiyor uyarısında bulunuyor. Evinde, arabasında, tesislerde.

Çabuk toparlanan ve ertesi gün idmana çıkan Salih’in performansına devam edebilmesi için sağlığına çok dikkat etmesi gerekiyor."

Haberin Devamı