Salihli Salihli'de 83 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları dağıtıldı

Salihli'de 83 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları dağıtıldı

Paylaş
Salihli'de 83 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları dağıtıldı

Salihli'de 83 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları dağıtıldı

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, 83 Kıbrıs gazisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından 45 yıl sonra berat ve madalyaları dağıtıldı.

20 Temmuz ile 14 Ağustos 1974 tarihlerinde Kıbrıs'ta düzenlenen Barış Harekatı'na katılan Salihlili 83 Kıbrıs gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilen berat ve madalyalarını dağıtımı için Salihli Öğretmenevi'nde bir tören düzenlendi. Törene, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli İlçe Müftüsü Adem Karakelebek, Salihli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gürsoy, Salihli İlçe Sağlık Müdürü Doktor Sezgin Güleç, Salihli İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, "Kahraman gazilerimiz, Kıbrıs, sizlerin sayesinde barışa ve huzura kavuştu. Ülkemiz sizlere minnettar. Ülkemizin evlatları olarak bizler şükranla doluyuz. Bu minnettarlığın ve şükran duygusunun bir nişanesi olarak devletimiz sizlere KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beraatı tevcih etmeyi uygun görmüştür. Bugün Manisa'da sizlerle birlikte, Kıbrıs mücadelemizin şeref yıldızları olan tüm Kıbrıs gazilerimize bu madalya ve berat takdim edilmektedir. Sizlere verilen bu madalya ve berat taşıdığı onur ve şeref payesinin yanında Salihli'de görev yapan mesai arkadaşlarımızla birlikte tüm yüreğimizle minnet duygumuzla, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olduğumuzun kararlı bir ifadesidir" dedi.

Kaymakam Sağlam'ın konuşmasının ardından ilçe protokolü tarafından Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları dağıtılıp, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Emre SAÇLI /SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı