Salihli Salihli'de tarım işçilerinin yevmiye ücretleri belli oldu

Salihli'de tarım işçilerinin yevmiye ücretleri belli oldu

Paylaş
Salihli'de tarım işçilerinin yevmiye ücretleri belli oldu

Salihli'de tarım işçilerinin yevmiye ücretleri belli oldu

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, 2019 üzüm sezonunda işçi yevmiye ücretleri açıklandı. Salihli Ziraat Odası, yevmiye ücretlerinin üzüm kesme işçisi için 70 lira, sergi işçisi için 80 lira, üzüm çekme ve sepetçi için 90 lira, üzüm bandırma işi için ise 100 lira olarak belirlediklerini duyurdu.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, bölgenin en önemli ihracat ürünü olan üzümde işçi yevmiyelerinin belirlendiğini söyledi. Üzüm sezonunda işçilerin çalışma saatinin 8 saat olarak belirlendiğini vurgulayan Yalvaç, "Yevmiye ücretleri, üzüm kesme 70 lira, sergi 80 lira, üzüm çekme ve sepetçi 90 lira, üzüm bandırma 100 lira olacak" dedi. Yalvaç, 'dayıbaşı' ücretinin ise 5 lira olduğunu ve açıklanan fiyatlara dahil olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanlığı olarak bölgenin kırmızı altını domates toplama ücretlerini de belirlendiklerinin altını çizen Yalvaç, bu üründe elle toplamada tonunun 65 lira, makine ile toplamada ise 55 lira olduğunu kaydetti. Üreticilere bereketli bir hasat dönemi dileyen Yalvaç, mısır biçme ücretlerini ise dekar başına 35 lira, silajlık mısır biçme ücretini de dekar başına 95 lira olarak açıkladı.

Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı